Zdrobove kocke

Deli objavo:
  • 426
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    426
    Delitev

Zdrobove kocke
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupen čas2 h

Sestavine

Mere pekača: 30 x 20 cm
Biskvit
 110 g gladke moke T500
 80 g sadkorja
 4 jajca
 1 jedilna žlica kakava - zvrhana
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Krema
 250 ml mleka
 250 ml tople vode
 150 g pšeničnega zdroba
 120 g mletega sladkorja
 100 g masla ali margarine
 16 g vanilijevega sladkorja
 2 rumenjaka
 1 limona -lupina
Preliv za sočnost
 150 ml vode
 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
 1 limona - sok
Čokoladni preliv
 140 g temne čokolade s 70% kakava
 120 g masla
 1 jedilna žlica mletih orehov

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

1 jajca sladkor

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

2 moka kakav

3

Prelijemo v pekač.

3 prelijemo pekac

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.

4 specemo

Priprava nadeva
5

Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.

5 mleko sladkpr zdrob

6

Primešamo limonino lupino.

7 naribano lupino

7

Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

6 skuhamo maslo

8

Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.

8 sladkor

9

Nazadnje dodamo še rumenjaka.

9 rumenjake

10

Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.

10 zmesamo

11

Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.

11 prelijemo

Priprava čokoladnega preliva
12

V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.

12 cokolada maslo

13

Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.

13 stopimo

14

Prelijemo čez nadev.

15 prelijemo

15

Damo na hladno za 90 minut.

16 ohladimo

16

Razrežemo in postrežemo.

18 razrezemo

Sestavine

Mere pekača: 30 x 20 cm
Biskvit
 110 g gladke moke T500
 80 g sadkorja
 4 jajca
 1 jedilna žlica kakava - zvrhana
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Krema
 250 ml mleka
 250 ml tople vode
 150 g pšeničnega zdroba
 120 g mletega sladkorja
 100 g masla ali margarine
 16 g vanilijevega sladkorja
 2 rumenjaka
 1 limona -lupina
Preliv za sočnost
 150 ml vode
 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
 1 limona - sok
Čokoladni preliv
 140 g temne čokolade s 70% kakava
 120 g masla
 1 jedilna žlica mletih orehov

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

1 jajca sladkor

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

2 moka kakav

3

Prelijemo v pekač.

3 prelijemo pekac

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.

4 specemo

Priprava nadeva
5

Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.

5 mleko sladkpr zdrob

6

Primešamo limonino lupino.

7 naribano lupino

7

Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

6 skuhamo maslo

8

Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.

8 sladkor

9

Nazadnje dodamo še rumenjaka.

9 rumenjake

10

Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.

10 zmesamo

11

Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.

11 prelijemo

Priprava čokoladnega preliva
12

V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.

12 cokolada maslo

13

Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.

13 stopimo

14

Prelijemo čez nadev.

15 prelijemo

15

Damo na hladno za 90 minut.

16 ohladimo

16

Razrežemo in postrežemo.

18 razrezemo

Zdrobove kocke

Deli objavo:
  • 426
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    426
    Delitev