Jogurtovo pecivo z ribezom

Deli objavo:
  • 780
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    780
    Delitev

Jogurtovo pecivo z ribezom

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Velikost pekača: ca. 30 x 20 cm (lahko večji)
 250 g gladke moke T500
 160 g sladkorja
 100 ml navadnega jogurtaali skute/mleka
 100 ml olja
 4 jajca
 1 pecilni prašek
 2 vanilijev sladkor
Sadje
 rdeči ribez ali drugo sezonsko sadje

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in jogurt in premešamo. Primešamo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek in ponovno premešano.

2

Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili z maslom ali drugo maščobo. Na vrh posujemo očiščen ribez ali drugo sadje narezano na rezine.

4 pekač zmes ribez

3

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj ca. 1 uro in 10 minut v manjšem - globljem pekaču, odvisno od tipa pečice. V večjem pekaču pečemo ca. 50 minut. Takrat bo pecivo tanjše.

Med pečenjem kontroliramo tako, da z ostrim predmetom (dolga igla ali špila) zabodemo v sredino testa. Če se zmes sprime na iglo, podaljšamo pečenje. Pečeno je, ko ob robovih odstopi od pekača in dobi pecivo po vrhu lepo zlatorjavo barvo.

5 specemo

4

Pecivo ohladimo, po želji obrnemo in posujemo s sladkorjem v prahu. Narežemo na kocke in postrežemo.

Sestavine

Velikost pekača: ca. 30 x 20 cm (lahko večji)
 250 g gladke moke T500
 160 g sladkorja
 100 ml navadnega jogurtaali skute/mleka
 100 ml olja
 4 jajca
 1 pecilni prašek
 2 vanilijev sladkor
Sadje
 rdeči ribez ali drugo sezonsko sadje

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in jogurt in premešamo. Primešamo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek in ponovno premešano.

2

Zmes prelijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili z maslom ali drugo maščobo. Na vrh posujemo očiščen ribez ali drugo sadje narezano na rezine.

4 pekač zmes ribez

3

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj ca. 1 uro in 10 minut v manjšem - globljem pekaču, odvisno od tipa pečice. V večjem pekaču pečemo ca. 50 minut. Takrat bo pecivo tanjše.

Med pečenjem kontroliramo tako, da z ostrim predmetom (dolga igla ali špila) zabodemo v sredino testa. Če se zmes sprime na iglo, podaljšamo pečenje. Pečeno je, ko ob robovih odstopi od pekača in dobi pecivo po vrhu lepo zlatorjavo barvo.

5 specemo

4

Pecivo ohladimo, po želji obrnemo in posujemo s sladkorjem v prahu. Narežemo na kocke in postrežemo.

Jogurtovo pecivo z ribezom

Deli objavo:
  • 780
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    780
    Delitev