Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.
Premešamo.
Dolijemo preostanek vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.
Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in napolnimo oba pekača. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa. Pred peko premažemo vzhajano testo z vodo.
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Na dno pekača postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.
Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.
Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.
Režemo ohlajenega.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.
Premešamo.
Dolijemo preostanek vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.
Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in napolnimo oba pekača. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa. Pred peko premažemo vzhajano testo z vodo.
Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Na dno pekača postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.
Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.
Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.
Režemo ohlajenega.