0

Kruh brez gnetenja

Deli recept:

Kruh brez gnetenja
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 2 min

Sestavine

Mere pekača: 30 x 15
za 2 štruci po 900 g
 1,10 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica zravnana - soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.

1 moka kvas voda

2

Premešamo.

2 premesamo

3

Dolijemo preostanek vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.

3 dodamo vodo

4

Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in napolnimo oba pekača. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa. Pred peko premažemo vzhajano testo z vodo.

4 prelijemo v pekac

5

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Na dno pekača postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.

5 pecemo

6

Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.

6 pecen

7

Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.

7 ohladimo

8

Režemo ohlajenega.

8 rezemo ohlajenega

Kategorija

Sestavine

Mere pekača: 30 x 15
za 2 štruci po 900 g
 1,10 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica zravnana - soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.

1 moka kvas voda

2

Premešamo.

2 premesamo

3

Dolijemo preostanek vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.

3 dodamo vodo

4

Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in napolnimo oba pekača. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa. Pred peko premažemo vzhajano testo z vodo.

4 prelijemo v pekac

5

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici. Na dno pekača postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.

5 pecemo

6

Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.

6 pecen

7

Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.

7 ohladimo

8

Režemo ohlajenega.

8 rezemo ohlajenega

Kruh brez gnetenja

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO