Kruh brez gnetenja

Deli objavo:
  • 553
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    553
    Delitev

Kruh brez gnetenja
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupen čas2 h

Sestavine

za 2 štruci po 900 g
 1,10 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica zravnana - soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.

1 moka kvas voda

2

Premešamo.

2 premesamo

3

Dolijemo preostane vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.

3 dodamo vodo

4

Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in prelijemo v vsak pekač. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa.

4 prelijemo v pekac

5

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

5 pecemo

6

Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.

6 pecen

7

Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.

7 ohladimo

8

Režemo ohlajenega.

8 rezemo ohlajenega

Kategorija

Sestavine

za 2 štruci po 900 g
 1,10 kg polbele moke T850
 1 l tople vode
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica zravnana - soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s 500 ml tople vode in premešamo. Kvasec pustimo vzhajati 10 minut.

1 moka kvas voda

2

Premešamo.

2 premesamo

3

Dolijemo preostane vode in s kuhalnico temeljito premešamo, da se moka poveže z vodo in kvasom. Zmes je lepljiva in bolj tekoča.

3 dodamo vodo

4

Pekača obložimo s peki papirjem. Zmes razdelimo na približno polovico in prelijemo v vsak pekač. S kuhalnico malo poravnamo. Pustimo vzhajati 20 minut oziroma tako dolgo da sta pekača polna testa.

4 prelijemo v pekac

5

Pečico segrejemo na 250 stopinj. Ko pekača postavimo v pečico temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj. Pečemo 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

5 pecemo

6

Pečenega v pekačih pustimo 8 minut.

6 pecen

7

Nato pečen kruh položimo na leseno površino s krpo, da se popolnoma ohladi.

7 ohladimo

8

Režemo ohlajenega.

8 rezemo ohlajenega

Kruh brez gnetenja

Deli objavo:
  • 553
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    553
    Delitev
error: Content is protected !!