
Sestavine
za 4 osebe
500 g kuhanega krompirja
400 g gladke moke T500
2 jedilni žlici belega olja
2 jajci
½ čajna žlička soli
2 jedilni žlici olja ali masla
2 jedilni žlici krušnih drobtin
Postopek
1
Krompir narežemo na rezine dodamo sol in ga skuhamo. Ocedimo, ohladimo. Dodamo jajca, olje in moko.
2
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo pacato dodamo več moke.
3
Testo razrežemo na rezine in na male kose.
4
Oblikujemo svaljke.
5
V velikem loncu zavremo vodo in v njej skuhamo svaljke. Ko priplavajo na površje so kuhani.
6
Odcedimo.
7
Na olju ali maslu prepražimo drobtine do zlato rjave barve.
8
V prepražene drobtine vsujemo kuhane svaljke in jih premešamo. Postrežemo s skledo domače solate ali jabolčnim kompotom.
Namig:
Krompirjeve svaljke uporabimo kot prilogo k pečenki in golažu. Če nismo ljubitelji drobtin se temu koraku izognemo.
KategorijaPriloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
500 g kuhanega krompirja
400 g gladke moke T500
2 jedilni žlici belega olja
2 jajci
½ čajna žlička soli
2 jedilni žlici olja ali masla
2 jedilni žlici krušnih drobtin