Sestavine
Postopek
Krompir narežemo na rezine dodamo sol in ga skuhamo. Ocedimo, ohladimo. Dodamo jajca, olje in moko.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo pacato dodamo več moke.
Testo razrežemo na rezine in na male kose.
Oblikujemo svaljke.
V velikem loncu zavremo vodo in v njej skuhamo svaljke. Ko priplavajo na površje so kuhani.
Odcedimo.
Na olju ali maslu prepražimo drobtine do zlato rjave barve.
V prepražene drobtine vsujemo kuhane svaljke in jih premešamo. Postrežemo s skledo domače solate ali jabolčnim kompotom.
Namig:
Krompirjeve svaljke uporabimo kot prilogo k pečenki in golažu. Če nismo ljubitelji drobtin se temu koraku izognemo.
Sestavine
Postopek
Krompir narežemo na rezine dodamo sol in ga skuhamo. Ocedimo, ohladimo. Dodamo jajca, olje in moko.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo pacato dodamo več moke.
Testo razrežemo na rezine in na male kose.
Oblikujemo svaljke.
V velikem loncu zavremo vodo in v njej skuhamo svaljke. Ko priplavajo na površje so kuhani.
Odcedimo.
Na olju ali maslu prepražimo drobtine do zlato rjave barve.
V prepražene drobtine vsujemo kuhane svaljke in jih premešamo. Postrežemo s skledo domače solate ali jabolčnim kompotom.
Namig:
Krompirjeve svaljke uporabimo kot prilogo k pečenki in golažu. Če nismo ljubitelji drobtin se temu koraku izognemo.