
Sestavine
4 manjši kozarci (370 ml)
1 kg kumaric za vlaganje
2 mali glavi čebule - šalotka
par zrnca celega popra
par zrnc janeža
listi vinske trte
Mešanica za vlaganje
1 l kisa za vlaganje
2 l vode
50 g sladkorja
1 čajna žlička soli
Postopek
1
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
2
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: eno malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca.
Namig: Namesto svežih sestavin lahko uporabimo tudi začimbno mešanico za vlaganje kumaric.
3
Naložimo oprane in suhe kumarice.
4
Vodo, kis, sol in sladkor zavremo.
5
Prevreto mešanico prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo čez noč.
Namig: Mešanico, ki nam ostane shranimo in jo uporabimo naslednjič. Domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.
KategorijaOzimnica
Sestavine
4 manjši kozarci (370 ml)
1 kg kumaric za vlaganje
2 mali glavi čebule - šalotka
par zrnca celega popra
par zrnc janeža
listi vinske trte
Mešanica za vlaganje
1 l kisa za vlaganje
2 l vode
50 g sladkorja
1 čajna žlička soli