Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca ali namesto svežih sestavin uporabimo mešanico za vlaganje kumaric.
Vodo, kis, sol in sladkor zavremo.
Kumarice naložimo v kozarce.
Prevreto mešanico prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte.
Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.
Sestavine
Postopek
Kumarice operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo kozarce in vanje naložimo: 1 malo šalotko, nekaj zrnc janeža, nekaj zrnc celega popra in šopek svežega koprca ali namesto svežih sestavin uporabimo mešanico za vlaganje kumaric.
Vodo, kis, sol in sladkor zavremo.
Kumarice naložimo v kozarce.
Prevreto mešanico prelijemo čez pripravljene kumarice do vrha. Čez tekočino položimo list vinske trte.
Kozarce zadelamo s pokrovi in jih obrnemo na pokrov. Pokrijemo in pustimo, da se ohladijo čez noč. Mešanico, ki nam ostane jo shranimo in uporabimo naslednjič, saj domače kumarice vlagamo sproti, dnevno.