
Sestavine
za 2 osebi
2 l jušne osnove ali vode
400 g očiščenih lisičk
100 g stročjega fižola
3 srednje debele krompirje
3 jedilne žlice pražene čebule
2 korenčka - večja
2 lovorjeva lista
2 stroka česna
1 šopek peteršilja - list
1 vejica šetraja
sol po okusu
poper po okusu
majaron po okusu
Zgostitev
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
1 čajna žlička moke
2 jedilni žlici belega olja
Dodatek
Postopek
1
Lisičke operemo in narežemo. Fižol narežemo na male kose, krompir na kocke.
2
Peteršilj in šetraj sesekljamo.
3
V kozico damo maščobo, gobe, fižol, krompir in vse začimbe.
4
Premešamo.
5
Zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Pustimo, da vre 45 minut.
Zgostitev
6
Na maščobi prepražimo moko in ji dodamo papriko. Premešamo.
7
Prilijemo k juhi in pustimo, da vre še 5 minut.
8
Dodamo drobnjak in serviramo z kosom kruha, palačinkami ali zlivanko.
KategorijaGlavne jedi, Juhe
Sestavine
za 2 osebi
2 l jušne osnove ali vode
400 g očiščenih lisičk
100 g stročjega fižola
3 srednje debele krompirje
3 jedilne žlice pražene čebule
2 korenčka - večja
2 lovorjeva lista
2 stroka česna
1 šopek peteršilja - list
1 vejica šetraja
sol po okusu
poper po okusu
majaron po okusu
Zgostitev
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
1 čajna žlička moke
2 jedilni žlici belega olja
Dodatek