Babja jeza – zlivanka

Deli objavo:

Babja jeza zlivanka
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave10 minSkupni čas50 min

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml polnomastnega mleka
 4 jajca
 5 jedilnih žlic gladke moke T500
 2 jedilni žlici čiste masti ali rastlinskega olja

Postopek

1

Mleku dodamo sol in jajca. Premešamo in dodamo moko. Zmes mora bit enaka kot za palačinke.

20220212 104127

2

V pečico na prvo spodnjo režo postavimo pekač z maščobo. Segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Ko pečica odda znak, da je segreta prelijemo zmes v pekač.

20220212 111441

3

Temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Med pečenjem se bo začela zmes neenakomerno dvigovat.

20220212 112642

4

Pečeno zlivanko - babjo jezo vzamemo iz pečice. Razrežemo na poljubne rezine in postrežemo.

20220212 113456

5

Babja jeza oz. zlivanka je odlična priloga k piščančji mineštri, krompirjevi juhi ali poletni juhi.

20220212 105416

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml polnomastnega mleka
 4 jajca
 5 jedilnih žlic gladke moke T500
 2 jedilni žlici čiste masti ali rastlinskega olja

Postopek

1

Mleku dodamo sol in jajca. Premešamo in dodamo moko. Zmes mora bit enaka kot za palačinke.

20220212 104127

2

V pečico na prvo spodnjo režo postavimo pekač z maščobo. Segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Ko pečica odda znak, da je segreta prelijemo zmes v pekač.

20220212 111441

3

Temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Med pečenjem se bo začela zmes neenakomerno dvigovat.

20220212 112642

4

Pečeno zlivanko - babjo jezo vzamemo iz pečice. Razrežemo na poljubne rezine in postrežemo.

20220212 113456

5

Babja jeza oz. zlivanka je odlična priloga k piščančji mineštri, krompirjevi juhi ali poletni juhi.

20220212 105416

Babja jeza – zlivanka

Deli objavo: