
Sestavine
Velikost pekača: ca. 38 x 30 cm
Biskvit
80 g kristalnega sladkorja
65 g gladke moke T500
15 g vanilijevega sladkorja
15 g temnega kakava
4 jajca
7 g pecilnega praška
Preliv
1 jedilna žlica vanilijevega sladkorja
50 ml tople vode
1 jedilna žlica jagodnega soka
Krema
500 g mascarpone sira
400 g svežih jagod
400 ml sladke smetane
50 g vanilijevega sladkorja
Posip
čokolada v prahu
sveže jagode
Postopek
1
Jajca z vanilijevim sladkorjem penasto zmešamo.
2
Dodamo moko s pecilnim praškom in kakav.
3
Premešamo.
4
Prelijemo v namaščen pekač.
5
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Pečen biskvit ohladimo. Prepikamo in prelijemo s prelivom.
Priprava preliva za biskvit
6
Vodi dodamo vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da ste sladkor stopi.
Namig: Po želji lahko dodamo vodi jagodni sok.
Priprava nadeva
7
Sladko smetano s sladkorjem stepemo.
8
Dodamo k mascarpone siru in premešamo.
9
Dodamo na rezine in kocke narezane jagode.
10
Premešamo.
11
Pripravljen nadev dodamo na biskvit.
12
Enakomerno premažemo. Pripravljen pekač ohladimo v hladilniku čez noč ali vsaj dve uri preden razrežemo.
13
Posujemo s čokolado v prahu.
14
Razrežemo na kocke ali rezine.
KategorijaSladice in peciva
Sestavine
Velikost pekača: ca. 38 x 30 cm
Biskvit
80 g kristalnega sladkorja
65 g gladke moke T500
15 g vanilijevega sladkorja
15 g temnega kakava
4 jajca
7 g pecilnega praška
Preliv
1 jedilna žlica vanilijevega sladkorja
50 ml tople vode
1 jedilna žlica jagodnega soka
Krema
500 g mascarpone sira
400 g svežih jagod
400 ml sladke smetane
50 g vanilijevega sladkorja
Posip
čokolada v prahu
sveže jagode