0

Rezina z aronijo

Deli recept:

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Nadev
 1 l sladke smetane za stepanje
 300 ml džema iz aronije
 2 želatini fix v prahu
 2 vanilijeva pudinga z okusom smetane
Preliv za sočnost
 200 ml soka iz aronije
 200 ml vode
 1 jedilna žlica konjaka ali liker po svojem okusu - lahko izpustimo
Čokoladni preliv
 150 g čokolade za kuhanje - narezano na koščke
 150 g stepene sladke smetane - zavremo

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.

2

Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač za torte ter ga prelijemo s prelivom za sočnost.

Priprava nadeva z aronijo
3

Skuhamo vanilijev puding primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom želatine v prahu. Premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.

4

Sladki smetani dodamo krem fix in zmiksamo. Hranimo v hladilnik.

5 sladka smetana

Priprava preliva
5

Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti.

20 cokoladni preliv

Sestava rezine
6

Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s pripravljeno stepeno sladko smetano. Prelijemo in poravnamo čez smetanov nadev. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.

7

Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo okusna.

Namig:
Za to sladico potrebujemo dva manjša pekača ali enega večjega z obrobo.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
Nadev
 1 l sladke smetane za stepanje
 300 ml džema iz aronije
 2 želatini fix v prahu
 2 vanilijeva pudinga z okusom smetane
Preliv za sočnost
 200 ml soka iz aronije
 200 ml vode
 1 jedilna žlica konjaka ali liker po svojem okusu - lahko izpustimo
Čokoladni preliv
 150 g čokolade za kuhanje - narezano na koščke
 150 g stepene sladke smetane - zavremo

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.

2

Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač za torte ter ga prelijemo s prelivom za sočnost.

Priprava nadeva z aronijo
3

Skuhamo vanilijev puding primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom želatine v prahu. Premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.

4

Sladki smetani dodamo krem fix in zmiksamo. Hranimo v hladilnik.

5 sladka smetana

Priprava preliva
5

Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti.

20 cokoladni preliv

Sestava rezine
6

Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s pripravljeno stepeno sladko smetano. Prelijemo in poravnamo čez smetanov nadev. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.

7

Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo okusna.

Namig:
Za to sladico potrebujemo dva manjša pekača ali enega večjega z obrobo.

Rezina z aronijo

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO