Rezina z aronijo

Deli objavo:
  • 685
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    685
    Delitev

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
Nadev
 1 l sladke smetane za stepanje
 300 ml džema iz aronije
 2 želatini fix v prahu
 2 vanilijeva pudinga z okusom smetane
Preliv za sočnost
 200 ml soka iz aronije
 200 ml vode
 1 jedilna žlica konjaka ali liker po svojem okusu - lahko izpustimo
Preliv
 150 g čokolade za kuhanje - narezano na koščke
 150 g stepene sladke smetane - zavremo

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.

2

Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač in ga prelijemo s prelivom za sočnost.

3

Skuhamo vanilijev puding po navodilih in mu primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom 1 velike žlice mletega sladkorja, premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.

Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali dve želatini fix v prahu.

4

Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s stepeno sladko smetano. Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti, in prelijemo čez smetanov nadev in poravnamo. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.

5

Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo dobra.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 jedilna žlica čokolade v prahu
Nadev
 1 l sladke smetane za stepanje
 300 ml džema iz aronije
 2 želatini fix v prahu
 2 vanilijeva pudinga z okusom smetane
Preliv za sočnost
 200 ml soka iz aronije
 200 ml vode
 1 jedilna žlica konjaka ali liker po svojem okusu - lahko izpustimo
Preliv
 150 g čokolade za kuhanje - narezano na koščke
 150 g stepene sladke smetane - zavremo

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.

2

Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač in ga prelijemo s prelivom za sočnost.

3

Skuhamo vanilijev puding po navodilih in mu primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom 1 velike žlice mletega sladkorja, premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.

Stepemo sladko smetano, ki smo ji dodali dve želatini fix v prahu.

4

Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s stepeno sladko smetano. Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti, in prelijemo čez smetanov nadev in poravnamo. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.

5

Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo dobra.

Rezina z aronijo

Deli objavo:
  • 685
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    685
    Delitev