0

Jagodna marmelada z limeto

Deli recept:

Jagodna marmelada z limeto
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 25 min

Sestavine

8 manjših (370 ml)
 1,50 kg svežih jagod
 500 g želirnega sladkorja - razmerje 3:1
 1 limeta - lupina in sok

Postopek

1

Jagode operemo in jih odcedimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in iztisnemo sok.

20230614 151653

2

Dodamo sladkor in premešamo.

20230614 152804

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut.

20230614 153509

4

Spasiramo in kuhamo še 10 minut. Želiranje preverimo tako, da prelijemo z žlico malo marmelade na krožnik. Pustimo, da se ohladi. V kolikor ste strdi s kuhanjem zaključimo, če še ne želira kuhanje podaljšamo.

Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo kuhanje. Zato izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

20230614 155737

5

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovi, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč, da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: Jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

20230614 160756

Kategorija,

Sestavine

8 manjših (370 ml)
 1,50 kg svežih jagod
 500 g želirnega sladkorja - razmerje 3:1
 1 limeta - lupina in sok

Postopek

1

Jagode operemo in jih odcedimo. Odcejene jagode narežemo na koščke. Nanje naribamo lupino limete in iztisnemo sok.

20230614 151653

2

Dodamo sladkor in premešamo.

20230614 152804

3

Zmes med nenehnim mešanjem kuhamo 45 minut.

20230614 153509

4

Spasiramo in kuhamo še 10 minut. Želiranje preverimo tako, da prelijemo z žlico malo marmelade na krožnik. Pustimo, da se ohladi. V kolikor ste strdi s kuhanjem zaključimo, če še ne želira kuhanje podaljšamo.

Namig: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo kuhanje. Zato izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

20230614 155737

5

Pripravimo kozarce, ki smo jih predhodno pogreli v pečici. Vanje nalijemo marmelado, zadelamo s pokrovi, pokrijemo s krpo in pustimo čez noč, da se na sobni temperaturi ohladijo.

Namig: Jagodna marmelada se izvrstno prileže na domač kruh s sezanom ali bučnimi semeni.

20230614 160756

Notes

Jagodna marmelada z limeto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO