Breskova marmelada

Deli objavo:
  • 349
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    349
    Delitev

Breskova marmelada

Količina4 Porcije
Čas priprave3 h 20 minSkupen čas5 h 20 min

Sestavine

za 4 kozarce po ca. 720 g
 3 kg breskev
 1,50 kg kristalni beli sladkor
 2 limona - sok
 1 zavitek želina ali gelfixa- po potrebi

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor temeljito premešamo in pustimo počivat na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 2 uri. Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix. Jaz se temu izognem, zato kuham dalj časa.

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo.

Sestavine

za 4 kozarce po ca. 720 g
 3 kg breskev
 1,50 kg kristalni beli sladkor
 2 limona - sok
 1 zavitek želina ali gelfixa- po potrebi

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor temeljito premešamo in pustimo počivat na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 2 uri. Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix. Jaz se temu izognem, zato kuham dalj časa.

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo.

Breskova marmelada

Deli objavo:
  • 349
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    349
    Delitev