0

Breskova marmelada

Deli recept:

Breskova marmelada
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas5 h 30 min

Sestavine

za 4 kozarce po ca. 720 g
 3 kg breskev
 1,50 kg sladkorja - lahko manj
 2 limoni - samo sok
 1 zavitek želina ali gelfixa- po želji

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor temeljito premešamo in pustimo počivat na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 2 uri. Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix. Jaz se temu izognem, zato kuham dalj časa, ker uporabljam marmelado za nadev pri piškotih - linške oči.

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo.

Kategorija,

Sestavine

za 4 kozarce po ca. 720 g
 3 kg breskev
 1,50 kg sladkorja - lahko manj
 2 limoni - samo sok
 1 zavitek želina ali gelfixa- po želji

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor temeljito premešamo in pustimo počivat na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 2 uri. Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix. Jaz se temu izognem, zato kuham dalj časa, ker uporabljam marmelado za nadev pri piškotih - linške oči.

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo.

Breskova marmelada

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO