Sestavine
Postopek
Breskve očistimo koščic in narežemo na kose.
Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor in cimet.
Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se ne prismodi.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo.
Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.
Precedimo skozi cedilko.
Precejeno marmelado pustimo vreti 50 minut. Nato dodamo sok ene limone.
Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Neprestano mešamo, da se ne prismodi.
Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zavijemo s pokrovi in obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Breskve očistimo koščic in narežemo na kose.
Primešamo naribana jabolka in kuhamo 15 minut.
Dodamo sladkor in cimet.
Premešamo in pustimo vreti 30 minut. Med vrenjem mešamo, da se ne prismodi.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo marmelado iz aronije. Če z njo ne razpolagamo, lahko ta korak izpustimo.
Premešamo in pustimo vreti še 10 minut.
Precedimo skozi cedilko.
Precejeno marmelado pustimo vreti 50 minut. Nato dodamo sok ene limone.
Namig: Vinogradniške breskve nimajo veliko pektina, zato jo kuhamo dalj časa. Neprestano mešamo, da se ne prismodi.
Pripravimo si kozarce in jih napolnimo. Zavijemo s pokrovi in obrnemo na pokrov, pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajeno marmelado pospravimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.