
Sestavine
za 2 osebi
350 g govejega mesa - narezano na trakce
100 ml belega vina
100 g graha
2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 glava sveže
2 sesekljana stroka česna
2 naribana manjša korenčka
2 lovorjeva lista
1 šopek sesekljanega peteršilja - list
1 čajna žlička sesekljanega drobnjaka
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
V kozico nalijemo vino in dodamo ocvrto čebulo. Prevremo. Goveje meso narežemo na trakce ali male zrezke. Korenje naribamo in narežemo na kolobarje ter primešamo k trakcem. Dodamo vse začimbe in grah.
Na nizki temperaturi kuhamo 40 minut. Vmes mešamo in po potrebi dolivamo vino ali vodo.
Namig: Med kuhanjem preverimo mehkobo mesa. Če trakci niso mehki, podaljšamo kuhanje.
2
Ko so trakci zmehčani pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.
3
Goveje trakce lahko postrežemo s kruhom ali rižem. Kot prilogo postrežemo skledo sveže zelene solate.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
350 g govejega mesa - narezano na trakce
100 ml belega vina
100 g graha
2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 glava sveže
2 sesekljana stroka česna
2 naribana manjša korenčka
2 lovorjeva lista
1 šopek sesekljanega peteršilja - list
1 čajna žlička sesekljanega drobnjaka
sol po okusu
poper po okusu