0

Goveji trakci s kislimi kumaricami s pirejem in mešano solato

Deli recept:

Goveji trakci s kislimi kumaricami (2)
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave40 min

Recept je nastal v sodelovanju z DROGA dobrote

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega fileja
 150 g čebule
 150 g šampinjonov
 100 g suhih jurčkov
 100 g ocvrte čebule
 50 g ostre moke T400
 30 ml rdečega vina (merlot, refošk ali teran)
 2 jedilni žlici worcestrske omake
 1 jedilna žlica gorčice
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička mletega popra
 50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
Jušna osnova
 500 ml vode
Priloga - pire krompir
 1 kg krompirja
 200 ml mleka
 150 g masla
 sol po okusu
Priloga - Mešana solata DROGA

Postopek

1

Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo.

20240928 090535

2

Goveje trakce premešamo z moko.

20240928 090631

3

Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo si jušno osnovo.

Priprava jušne osnove: mesno osnovo - pasto razpustimo v vroči vodi.

20240928 092724

4

Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.

20240928 093049

5

Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut.
Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa.

20240928 093322

6

Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.

20240928 093453

7

Peteršilj sesekljamo in ga primešamo k vsebini.

20240928 093635

8

Nato dodamo še gorčico in premešamo.

20240928 093746

9

Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut.

20240928 094034

10

Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA.

Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.

Opomba: Če se jed preveč zgosti, dodamo več jušne osnove ali vode.

20240928 095606

11

Postrežemo lahko kot samostojno jed s svežimi žemljami ali belim kruhom, ali nadaljujemo še s pripravo pire krompirja.

20240928 105102

Priprava pire krompirja
12

Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo.

20240928 100722

13

Kuhan krompir odcedimo. Dolijemo mleko in dodamo maslo in ga pretlačimo.

20240928 104316

14

Goveje trakce s kislimi kumaricami postrežemo s pire krompirjem postrežemo z mešano solato DROGA.

20240928 105605

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega fileja
 150 g čebule
 150 g šampinjonov
 100 g suhih jurčkov
 100 g ocvrte čebule
 50 g ostre moke T400
 30 ml rdečega vina (merlot, refošk ali teran)
 2 jedilni žlici worcestrske omake
 1 jedilna žlica gorčice
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička mletega popra
 50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
Jušna osnova
 500 ml vode
Priloga - pire krompir
 1 kg krompirja
 200 ml mleka
 150 g masla
 sol po okusu
Priloga - Mešana solata DROGA

Postopek

1

Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo.

20240928 090535

2

Goveje trakce premešamo z moko.

20240928 090631

3

Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo si jušno osnovo.

Priprava jušne osnove: mesno osnovo - pasto razpustimo v vroči vodi.

20240928 092724

4

Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.

20240928 093049

5

Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut.
Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa.

20240928 093322

6

Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.

20240928 093453

7

Peteršilj sesekljamo in ga primešamo k vsebini.

20240928 093635

8

Nato dodamo še gorčico in premešamo.

20240928 093746

9

Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut.

20240928 094034

10

Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA.

Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.

Opomba: Če se jed preveč zgosti, dodamo več jušne osnove ali vode.

20240928 095606

11

Postrežemo lahko kot samostojno jed s svežimi žemljami ali belim kruhom, ali nadaljujemo še s pripravo pire krompirja.

20240928 105102

Priprava pire krompirja
12

Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo.

20240928 100722

13

Kuhan krompir odcedimo. Dolijemo mleko in dodamo maslo in ga pretlačimo.

20240928 104316

14

Goveje trakce s kislimi kumaricami postrežemo s pire krompirjem postrežemo z mešano solato DROGA.

20240928 105605

Notes

Goveji trakci s kislimi kumaricami s pirejem in mešano solato

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO