Recept je nastal v sodelovanju z DROGA dobrote
Sestavine
Postopek
Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo.
Goveje trakce premešamo z moko.
Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo si jušno osnovo.
Priprava jušne osnove: mesno osnovo - pasto razpustimo v vroči vodi.
Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.
Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut.
Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa.
Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.
Peteršilj sesekljamo in ga primešamo k vsebini.
Nato dodamo še gorčico in premešamo.
Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut.
Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA.
Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.
Opomba: Če se jed preveč zgosti, dodamo več jušne osnove ali vode.
Postrežemo lahko kot samostojno jed s svežimi žemljami ali belim kruhom, ali nadaljujemo še s pripravo pire krompirja.
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo.
Kuhan krompir odcedimo. Dolijemo mleko in dodamo maslo in ga pretlačimo.
Goveje trakce s kislimi kumaricami postrežemo s pire krompirjem postrežemo z mešano solato DROGA.
Sestavine
Postopek
Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo.
Goveje trakce premešamo z moko.
Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo si jušno osnovo.
Priprava jušne osnove: mesno osnovo - pasto razpustimo v vroči vodi.
Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.
Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut.
Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa.
Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.
Peteršilj sesekljamo in ga primešamo k vsebini.
Nato dodamo še gorčico in premešamo.
Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut.
Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA.
Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.
Opomba: Če se jed preveč zgosti, dodamo več jušne osnove ali vode.
Postrežemo lahko kot samostojno jed s svežimi žemljami ali belim kruhom, ali nadaljujemo še s pripravo pire krompirja.
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo.
Kuhan krompir odcedimo. Dolijemo mleko in dodamo maslo in ga pretlačimo.
Goveje trakce s kislimi kumaricami postrežemo s pire krompirjem postrežemo z mešano solato DROGA.