
Sestavine
Postopek
Papriko in feferone očistimo semen ter jih na drobno zmeljemo. Drobno zmeljemo čebulo in česen.
Zmes vsujemo v velik lonec. Dodamo gorčico, vodo, kis, olje, saldkor in sol. Premešamo in segrevamo do vrelišča. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.
Kuhan ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pokrite z odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Namig: Če ne razpolagamo z debelejšo, mesnato papriko, podaljšamo postopek vretja z mešanjem tako dolgo, da tekočina izpari. Na ta način se ajvar zgosti.
Domači ajvar je odličen dodatek k jedem na žaru in k narezkom.
Sestavine
Postopek
Papriko in feferone očistimo semen ter jih na drobno zmeljemo. Drobno zmeljemo čebulo in česen.
Zmes vsujemo v velik lonec. Dodamo gorčico, vodo, kis, olje, saldkor in sol. Premešamo in segrevamo do vrelišča. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.
Kuhan ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pokrite z odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.
Namig: Če ne razpolagamo z debelejšo, mesnato papriko, podaljšamo postopek vretja z mešanjem tako dolgo, da tekočina izpari. Na ta način se ajvar zgosti.
Domači ajvar je odličen dodatek k jedem na žaru in k narezkom.