0

Domači ajvar

Domaci ajvar 3
Preračunaj sestavine14 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

14 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg očiščene rdeče podolgovate paprike (špic)
 500 g pikantne gorčice
 250 ml vode
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml olivnega ali sončničnega olja
 4 velike glave čebule
 4 stroki česna
 3 ostri rdeči feferoni
 1 čajna žlička sladkorja
 1 čajna žlička žlička soli

Postopek

1

Papriko in feferone očistimo semen ter jih na drobno zmeljemo. Drobno zmeljemo čebulo in česen.

2

Zmes vsujemo v velik lonec. Dodamo gorčico, vodo, kis, olje, saldkor in sol. Premešamo in segrevamo do vrelišča. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.

3

Kuhan ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pokrite z odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Namig: Če ne razpolagamo z debelejšo, mesnato papriko, podaljšamo postopek vretja z mešanjem tako dolgo, da tekočina izpari. Na ta način se ajvar zgosti.

Domači ajvar je odličen dodatek k jedem na žaru in k narezkom.

Domači ajvar

Sestavine

14 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg očiščene rdeče podolgovate paprike (špic)
 500 g pikantne gorčice
 250 ml vode
 250 ml kisa za vlaganje
 250 ml olivnega ali sončničnega olja
 4 velike glave čebule
 4 stroki česna
 3 ostri rdeči feferoni
 1 čajna žlička sladkorja
 1 čajna žlička žlička soli

Postopek

1

Papriko in feferone očistimo semen ter jih na drobno zmeljemo. Drobno zmeljemo čebulo in česen.

2

Zmes vsujemo v velik lonec. Dodamo gorčico, vodo, kis, olje, saldkor in sol. Premešamo in segrevamo do vrelišča. Ko zmes zavre, pustimo, da med mešanjem vre 15 minut oziroma tako dolgo, da tekočina povre.

3

Kuhan ajvar napolnimo v očiščene in segrete kozarce in zadelamo s pokrovi. Ohladimo pokrite z odejo čez noč. Hranimo v hladen in temen prostor. Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Namig: Če ne razpolagamo z debelejšo, mesnato papriko, podaljšamo postopek vretja z mešanjem tako dolgo, da tekočina izpari. Na ta način se ajvar zgosti.

Domači ajvar je odličen dodatek k jedem na žaru in k narezkom.

Domači ajvar

Notes

Domači ajvar
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.