Sestavine
Postopek
Na maščobi prepražimo čebulo. Meso, jetrca, slanino in česen zmeljemo in dodamo k praženi čebuli. Premešamo in dodamo vse ostale začimbe. Vso zmes temeljito premešamo in napolnimo male kozarce do polovice ter jih zapremo s patent pokrovi.
Na dno velikega lonca damo kuhinjsko krpo ali leseno podlago in v lonec naložimo kozarce. Prilijemo toliko vode kolikor je v kozarcu paštete. Pristavimo na ogenj. Ko zavre, naj vre počasi 2 uri.
V ta isti vodi ohladimo kozarce s pašteto čez noč. Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrišemo in hranimo na polici. V kletni temperaturi obstoji pašteta 1 leto in tudi več.
Namig:
Ko kozarec odpremo ga s paličnim mešalnikom ali mikserjem zmešamo, da postane gladka zmes. Tako so bo lepše mazalo na kruh.
Namig: pašteta se odlično prilega z domačim kruhom z bučnimi semeni.
Sestavine
Postopek
Na maščobi prepražimo čebulo. Meso, jetrca, slanino in česen zmeljemo in dodamo k praženi čebuli. Premešamo in dodamo vse ostale začimbe. Vso zmes temeljito premešamo in napolnimo male kozarce do polovice ter jih zapremo s patent pokrovi.
Na dno velikega lonca damo kuhinjsko krpo ali leseno podlago in v lonec naložimo kozarce. Prilijemo toliko vode kolikor je v kozarcu paštete. Pristavimo na ogenj. Ko zavre, naj vre počasi 2 uri.
V ta isti vodi ohladimo kozarce s pašteto čez noč. Kozarce vzamemo iz lonca, jih obrišemo in hranimo na polici. V kletni temperaturi obstoji pašteta 1 leto in tudi več.
Namig:
Ko kozarec odpremo ga s paličnim mešalnikom ali mikserjem zmešamo, da postane gladka zmes. Tako so bo lepše mazalo na kruh.
Namig: pašteta se odlično prilega z domačim kruhom z bučnimi semeni.