Sestavine
Postopek
V skledi za vzhajanje testa zmešamo vse sestavine.
Posodo pokrijemo s pokrovom. Ko se pokrov odpre, ponovno pregnetemo in zopet pokrijemo. Ta postopek ponovimo 5-krat.
Petič testo premešamo in pustimo testo vzhajati pokrito s kuhinjsko krpo ca. 30 minut.
Vzhajano testo oblikujemo v štruco in ga položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo z jajcem in posujemo s semeni iz sezama. V pekaču pustimo štruco vzhajati ca.
20 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Na dno pečice postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.
Pečen kruh ohladimo na rešetki. Sveže pečen kruh se odlično poda k domači pašteti in skutinemu namazu.
Sestavine
Postopek
V skledi za vzhajanje testa zmešamo vse sestavine.
Posodo pokrijemo s pokrovom. Ko se pokrov odpre, ponovno pregnetemo in zopet pokrijemo. Ta postopek ponovimo 5-krat.
Petič testo premešamo in pustimo testo vzhajati pokrito s kuhinjsko krpo ca. 30 minut.
Vzhajano testo oblikujemo v štruco in ga položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo z jajcem in posujemo s semeni iz sezama. V pekaču pustimo štruco vzhajati ca.
20 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Na dno pečice postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.
Pečen kruh ohladimo na rešetki. Sveže pečen kruh se odlično poda k domači pašteti in skutinemu namazu.