
Sestavine
Testo
750 g gladke moke T500
500 ml tople vode
100 g mešanih semen
1 kocka svežega kvasa
1 jedilna žlica stopljenega masla
1 čajna žlička soli - poravnana
1 jedilna žlica semen iz sezama za posip
1 jajce za premaz
Postopek
1
V skledi za vzhajanje testa zmešamo vse sestavine.
2
Posodo pokrijemo s pokrovom. Ko se pokrov odpre, ponovno pregnetemo in zopet pokrijemo. Ta postopek ponovimo 5-krat.
3
Petič testo premešamo in pustimo testo vzhajati pokrito s kuhinjsko krpo ca. 30 minut.
4
Vzhajano testo oblikujemo v štruco in ga položimo v pekač obložen s peki papirjem. Premažemo z jajcem in posujemo s semeni iz sezama. V pekaču pustimo štruco vzhajati ca.
20 minut.
5
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Pečenje prilagodimo pečici. Na dno pečice postavimo lonček z vodo za bolj hrustljavo skorjico.
Pečen kruh ohladimo na rešetki. Sveže pečen kruh se odlično poda k domači pašteti in skutinemu namazu.
KategorijaKruh
Sestavine
Testo
750 g gladke moke T500
500 ml tople vode
100 g mešanih semen
1 kocka svežega kvasa
1 jedilna žlica stopljenega masla
1 čajna žlička soli - poravnana
1 jedilna žlica semen iz sezama za posip
1 jajce za premaz