Mlečne pletenke s kandiranim sadjem

Deli objavo:
  • 188
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    188
    Delitev

Mlecne pletenke s kandiranim sadjem

Količina3 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 700 g gladke moke T500
 400 ml toplega mleka
 100 g kandiranih višenj
 50 g stopljenega masla
 50 g kandirane pomarančne lupine - kocke
 50 g kandirane limonine lupine - kocke
 50 g rozin
 2 jajci
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 ščep soli
 stopljeno maslo za premaz pekačev
Ostalo
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko in sol premešamo. Dodamo zdrobljen kvas, maslo, jajca, kandirano sadje pomaranče, limone in višnje. Prilijemo toplo mleko s sladkorjem in vse skupaj premešamo.

1 vse sestavine zmešamo

2

Pokrijemo s pokrovom in pustimo vzhajati tako dolgo, da se pokrov na posodi odpre.

2 pokrijemo

3

Posodo odkrijemo in testo temeljito premešamo. Ta postopek ponovimo 5-krat.

3 odkrijemo premesamo pokrijemo

4

Pri petem mešanju dodamo rozine ter premešamo testo. Sledi zadnje vzhanjanje v posodi.

5 dodamo rozine pokrijemo

5

Vzhajano testo na podlagi razdelimo na šest delov. Oblikujemo dva pramena in ju prepletemo. Po želji lahko namesto pletenk oblikujemo štruco ali hlebček.

7 dva pramena

6

Polagamo v pomaščen pekač, premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati ca. 45 minut.

9 premazemo vzhajamo

7

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od tipa pečice.

10 specemo

8

Pečene pletenke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo. Postrežemo s skodelico dobre kave ali čaja.

Sestavine

Testo
 700 g gladke moke T500
 400 ml toplega mleka
 100 g kandiranih višenj
 50 g stopljenega masla
 50 g kandirane pomarančne lupine - kocke
 50 g kandirane limonine lupine - kocke
 50 g rozin
 2 jajci
 1 kocka svežega kvasa
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 ščep soli
 stopljeno maslo za premaz pekačev
Ostalo
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko in sol premešamo. Dodamo zdrobljen kvas, maslo, jajca, kandirano sadje pomaranče, limone in višnje. Prilijemo toplo mleko s sladkorjem in vse skupaj premešamo.

1 vse sestavine zmešamo

2

Pokrijemo s pokrovom in pustimo vzhajati tako dolgo, da se pokrov na posodi odpre.

2 pokrijemo

3

Posodo odkrijemo in testo temeljito premešamo. Ta postopek ponovimo 5-krat.

3 odkrijemo premesamo pokrijemo

4

Pri petem mešanju dodamo rozine ter premešamo testo. Sledi zadnje vzhanjanje v posodi.

5 dodamo rozine pokrijemo

5

Vzhajano testo na podlagi razdelimo na šest delov. Oblikujemo dva pramena in ju prepletemo. Po želji lahko namesto pletenk oblikujemo štruco ali hlebček.

7 dva pramena

6

Polagamo v pomaščen pekač, premažemo s stopljenim maslom in pustimo vzhajati ca. 45 minut.

9 premazemo vzhajamo

7

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od tipa pečice.

10 specemo

8

Pečene pletenke ohladimo, posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo. Postrežemo s skodelico dobre kave ali čaja.

Mlečne pletenke s kandiranim sadjem
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 188
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    188
    Delitev