Domač krompir s petršiljem

Deli objavo:
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Delitev

krompir

Količina1 Porcija
Čas priprave10 minSkupen čas1 h

Sestavine

 1,50 kg mladega krompirja
 1 jedilna žlica soli ali začimbe za pečen krompir
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Mlad krompir operemo pod tekočo vodo, ga posušimo in ga naložimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Posujemo z vegeto ali z začimbo za pečen krompir.

2

Pečemo ga v neogreti ventilatorski pečici na 250 stopinj. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo cca. 45 minut, odvisno od pečice. Krompirja med pečenejem ne mešamo. Pečemo do lepe hrustljave barve. Zadnjih 10 minut ga posujemo s sesekljanim peteršiljem. Po pečenju ga premešamo in serviramo.

Sestavine

 1,50 kg mladega krompirja
 1 jedilna žlica soli ali začimbe za pečen krompir
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Mlad krompir operemo pod tekočo vodo, ga posušimo in ga naložimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Posujemo z vegeto ali z začimbo za pečen krompir.

2

Pečemo ga v neogreti ventilatorski pečici na 250 stopinj. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo cca. 45 minut, odvisno od pečice. Krompirja med pečenejem ne mešamo. Pečemo do lepe hrustljave barve. Zadnjih 10 minut ga posujemo s sesekljanim peteršiljem. Po pečenju ga premešamo in serviramo.

Domač krompir s petršiljem
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Delitev