0

Pečen krompir s peteršiljem

Deli recept:

Domaci krompir s petrsiljem (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave15 min

Sestavine

 1,50 kg mladega krompirja
 1 jedilna žlica soli ali začimbe za pečen krompir
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Mlad krompir operemo pod tekočo vodo, ga posušimo in ga naložimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Posujemo s soljo ali z začimbo za pečen krompir.

2

Pečemo ga v neogreti ventilatorski pečici na 250 stopinj. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečemo do lepe hrustljave barve. Krompirja med pečenjem ne mešamo.

3

Po pečenju ga premešamo, posujemo s svežim sesekljanim peteršiljem in serviramo s skledo sveže solate.

Sestavine

 1,50 kg mladega krompirja
 1 jedilna žlica soli ali začimbe za pečen krompir
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Mlad krompir operemo pod tekočo vodo, ga posušimo in ga naložimo v pekač ter pokapljamo z olivnim oljem. Posujemo s soljo ali z začimbo za pečen krompir.

2

Pečemo ga v neogreti ventilatorski pečici na 250 stopinj. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 220 stopinj in pečemo ca. 45 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečemo do lepe hrustljave barve. Krompirja med pečenjem ne mešamo.

3

Po pečenju ga premešamo, posujemo s svežim sesekljanim peteršiljem in serviramo s skledo sveže solate.

Notes

Pečen krompir s peteršiljem

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.