Sestavine
Postopek
V posodo presejemo moko, ki smo ji primešali sol. V jamico zdrobimo kvas in čez prelijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Po vzhajanju dodamo naribano pomarančno lupino.
Posebej penasto zmešamo sladkor z rumenjaki in rumom. Maslo stopimo. Prilijemo k moki s kvasom in zmešamo.
Zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 40 minut, oziroma tako dolgo, da je posoda polna.
Mletemu maku dodamo sladkor, lupino pomaranč in sok.
Posebej zmešamo sladko smetano.
Sladko smetano primešamo k maku in vse temeljito premešamo. V kolikor želimo slajši nadev dodamo več sladkorja.
Podlago za valjanje testa posujemo narahlo z ostro moko. Vzhajano testo razvaljamo na debelino 3 mm.
Na razvaljano testo porazdelimo nadev.
Nadev premaženo enakomerno čez celo širino in dolžino testa.
Zavijemo.
ZavIto potico razdelimo na dve polovici in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali premazali z maslom.
Pustimo vzhajati 45 minut. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in prepikamo.
Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico obrnemo na leseno podlago in ohladimo. ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu.
Pečeno potico pustimo čez noč, da se popolnoma ohladi in razrežemo.
Sestavine
Postopek
V posodo presejemo moko, ki smo ji primešali sol. V jamico zdrobimo kvas in čez prelijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Po vzhajanju dodamo naribano pomarančno lupino.
Posebej penasto zmešamo sladkor z rumenjaki in rumom. Maslo stopimo. Prilijemo k moki s kvasom in zmešamo.
Zgnetemo v gladko testo in pustimo pokrito vzhajati 40 minut, oziroma tako dolgo, da je posoda polna.
Mletemu maku dodamo sladkor, lupino pomaranč in sok.
Posebej zmešamo sladko smetano.
Sladko smetano primešamo k maku in vse temeljito premešamo. V kolikor želimo slajši nadev dodamo več sladkorja.
Podlago za valjanje testa posujemo narahlo z ostro moko. Vzhajano testo razvaljamo na debelino 3 mm.
Na razvaljano testo porazdelimo nadev.
Nadev premaženo enakomerno čez celo širino in dolžino testa.
Zavijemo.
ZavIto potico razdelimo na dve polovici in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali premazali z maslom.
Pustimo vzhajati 45 minut. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in prepikamo.
Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico obrnemo na leseno podlago in ohladimo. ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu.
Pečeno potico pustimo čez noč, da se popolnoma ohladi in razrežemo.