Sestavine
Postopek
Fižol in čičeriko skuhamo (kuhamo ločeno). Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo ocvrto čebulo, začimbe po svojem okusu ter mokro domačo začimbno mešanico.
Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.
Kuhan fižol in čičeriko z vodo prelijemo v večji lonec. Dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še sesekljani peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.
Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.
Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin lahko pomaga pri prebavi in izločanju strupov iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.
Sestavine
Postopek
Fižol in čičeriko skuhamo (kuhamo ločeno). Dva korenčka narežemo na kolobarje, enega naribamo. Dodamo ocvrto čebulo, začimbe po svojem okusu ter mokro domačo začimbno mešanico.
Namig: Fižol in čičeriko zvečer namočimo v vodo in ju naslednji dan skuhamo. Ohladimo. Vode ne zavržemo.
Kuhan fižol in čičeriko z vodo prelijemo v večji lonec. Dodamo grah in kuhamo 35 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še sesekljani peteršilj. Dodamo še nam ljube začimbe.
Preden postrežemo, dodamo še drobnjak. Zraven postrežemo okusne palačinke.
Čičerika ima bogato hranilno vrednost. Je preprosta za pripravo in okusna jed. Čičerika je bogata z vitamini A, B1, B2, B3, C, D, E, železom, kalcijem, magnezijem, cinkom in fosforjem. Zaradi prehranskih vlaknin lahko pomaga pri prebavi in izločanju strupov iz telesa. Študije pišejo, da naj bi uživanje čičerike pomagalo pri zniževanju holesterola v krvi in razvoja bolezni srca in ožilja.