0

Pasterizirana jabolka

Deli recept:

Pasterizirana jabolka
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 4 kg zrelih jabolk - različnih sort (očiščenih)
 100 g sladkorja - lahko manj
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 1 limona - samo sok
Tekočina - dodatno
 150 ml vode - v kolikor jabolka niso sočna

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

V kolikor so jabolka brez poškodb naribamo z olupki.

20220911 141113

3

Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

4

Premešamo. Vode ni potrebno dolivat, ker jabolka, ki jim dodamo sladkor spustijo sok.

3 premesamo

5

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.

Namig:
V kolikor jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.

4 dusimo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

7

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

8

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

9

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Kategorija

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 4 kg zrelih jabolk - različnih sort (očiščenih)
 100 g sladkorja - lahko manj
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 1 limona - samo sok
Tekočina - dodatno
 150 ml vode - v kolikor jabolka niso sočna

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

V kolikor so jabolka brez poškodb naribamo z olupki.

20220911 141113

3

Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

4

Premešamo. Vode ni potrebno dolivat, ker jabolka, ki jim dodamo sladkor spustijo sok.

3 premesamo

5

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut.

Namig:
V kolikor jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.

4 dusimo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

7

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

8

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali pustimo v pečici , da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

9

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Notes

Pasterizirana jabolka

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO