0

Kisla juha iz svinjskih nogic

Deli recept:

Kisla juha
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave15 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 osebe
 2 l vode ali jušne osnove
 500 g očiščenih svinjskih nogic
 50 g ocvrte čebule
 2 lovorjeva lista
 1 velik korenček - narezan na kocke ali kolobarje
 1 šopek sesekljanega peteršilja
 1 ščep majarona
 1 ščep mletega luštreka
 1 čajna žlička celega popra
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička začimbne mešanice
 1 jedilni žlici sončničnega olja
Zgostitev
 1 jedilna žlica sončničnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica gladke moke T500
 noževa konica rdeče sladke paprike - po želji več
Priloga
 1 kg krompirja
 1 čajna žlička soli
 2 jedilni žlici domačih ocvirkov
Dodatno za okus
 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa

Postopek

1

V loncu z maščobo premešamo korenje in ocvrto čebulo. Dodamo oprane in očiščene svinjske nogice. Premešamo in dolijemo tekočino.

1 korenje cebula

2

Dodamo vse začimbe in lovorjeva lista. Vse skupaj premešamo in kuhamo 50 minut.

Namig:
V kolikor razpolagate z domačimi svinjskimi nogicami, podaljšajte čas kuhanja.

Zgostitev
3

V kozici na zmernem ognju segrejemo olje. Dodamo moko in prepražimo. Pazimo, da se ne prismodi. Dodamo rdečo sladko papriko in vse temeljito premešamo, da dobimo lepo svilnato zmes brez grudic. Prilijemo k juhi in ponovno premešamo in kuhamo še 10 minut.

5 olje moka paprika

4

Na koncu dodamo še rdeč vinski kis in sesekljani peteršilj. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo krompir.

Priloga - krompir v kosih
5

Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo.

1 krompir narezemo

6

Ocvirke prepražimo, da postanejo hrustljavi.

2 ocvirkova mast

7

Precedimo in jih posujemo po kuhanem krompirju. Postrežemo kot prilogo k juhi.

kisla juha krompir

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 2 l vode ali jušne osnove
 500 g očiščenih svinjskih nogic
 50 g ocvrte čebule
 2 lovorjeva lista
 1 velik korenček - narezan na kocke ali kolobarje
 1 šopek sesekljanega peteršilja
 1 ščep majarona
 1 ščep mletega luštreka
 1 čajna žlička celega popra
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička začimbne mešanice
 1 jedilni žlici sončničnega olja
Zgostitev
 1 jedilna žlica sončničnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica gladke moke T500
 noževa konica rdeče sladke paprike - po želji več
Priloga
 1 kg krompirja
 1 čajna žlička soli
 2 jedilni žlici domačih ocvirkov
Dodatno za okus
 1 jedilna žlica rdečega vinskega kisa

Postopek

1

V loncu z maščobo premešamo korenje in ocvrto čebulo. Dodamo oprane in očiščene svinjske nogice. Premešamo in dolijemo tekočino.

1 korenje cebula

2

Dodamo vse začimbe in lovorjeva lista. Vse skupaj premešamo in kuhamo 50 minut.

Namig:
V kolikor razpolagate z domačimi svinjskimi nogicami, podaljšajte čas kuhanja.

Zgostitev
3

V kozici na zmernem ognju segrejemo olje. Dodamo moko in prepražimo. Pazimo, da se ne prismodi. Dodamo rdečo sladko papriko in vse temeljito premešamo, da dobimo lepo svilnato zmes brez grudic. Prilijemo k juhi in ponovno premešamo in kuhamo še 10 minut.

5 olje moka paprika

4

Na koncu dodamo še rdeč vinski kis in sesekljani peteršilj. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo krompir.

Priloga - krompir v kosih
5

Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Prilijemo vodo, dodamo sol in ga skuhamo. Kuhanega odcedimo.

1 krompir narezemo

6

Ocvirke prepražimo, da postanejo hrustljavi.

2 ocvirkova mast

7

Precedimo in jih posujemo po kuhanem krompirju. Postrežemo kot prilogo k juhi.

kisla juha krompir

Notes

Kisla juha iz svinjskih nogic

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO