0

Segedin

Deli recept:

Segedin
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave50 minSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

za 4 osebe
 2 kg kislega zelja
 1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
 500 g ocvrte čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
 200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
 3 lovorjeve liste
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica kisle smetane
 sol po okusu
 1 jedilna žlica moke
 ½ čajna žlička rdeče sladke paprike - po želji
 olivno olje ali drugo maščobo
Jušna osnova za zalivanje
 500 ml vode
 1 jedilna žlica mesne jušne osnove

Postopek

1

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo ocvrto čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico ali nam ljube začimbe. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).

2 kislo zelje

2

Premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu in počasi kuhamo približno 35 minut (lahko tudi manj, odvisno od kvalitete mesa).

Dodamo (če je v naši shrambi) domačo paradižnikovo omako ali mezgo, premešamo in kuhamo v eni posodi še približno 10 minut.

3

Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah. 

Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.

Sestavine

za 4 osebe
 2 kg kislega zelja
 1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
 500 g ocvrte čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
 200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
 3 lovorjeve liste
 2 jedilni žlici domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica kisle smetane
 sol po okusu
 1 jedilna žlica moke
 ½ čajna žlička rdeče sladke paprike - po želji
 olivno olje ali drugo maščobo
Jušna osnova za zalivanje
 500 ml vode
 1 jedilna žlica mesne jušne osnove

Postopek

1

Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo ocvrto čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico ali nam ljube začimbe. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).

2 kislo zelje

2

Premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu in počasi kuhamo približno 35 minut (lahko tudi manj, odvisno od kvalitete mesa).

Dodamo (če je v naši shrambi) domačo paradižnikovo omako ali mezgo, premešamo in kuhamo v eni posodi še približno 10 minut.

3

Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah. 

Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.

Notes

Segedin

Deli recept:

Komentarji

  1. Spoštovana gospa Štefka,
    moj poklon Vam in Vašim receptom. Le pri tem (segedin) bi jaz dodala mleto papriko, ki je niste navedli. Ker jed izhaja iz Madžarske in je tam mleta paprika osnovna začimba jedi, si jaz ne predstavljam pripravit ssegedina brez le-te. To je dobronamerna pripomba. Želim Vam še veliko ustvarjalnih dni in lp

    1. Spoštovana ga.Pika, se opravičujem za pozen odgovor. Zahvaljujem se za vaš komentar. Vesela sem, da me spremljate. Hvala za dobronamerno pripombo. Lepo pozdravljeni.

Comments are closed.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO