0

Namaz iz zelenega paradižnika

Namaz iz zelenega paradižnika
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave50 minSkupni čas3 h

Sestavine

6 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg zelenega paradižnika
 400 ml gorčice - pikant
 250 ml jabolčnega kisa
 250 ml olivnega olja
 20 g naribanega svežega hrena ali 2 sveža ostra feferona ali čilija
 3 čajne žličke soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička sladkorja

Postopek

1

Paradižnik operemo, ga narežemo na kocke in zmeljemo. Dodamo sol, premešamo in pustimo pokritega stati 12 ur, najbolje čez noč.

2

Drugi dan ga precedimo in mu dodamo poper in sladkor. Zmes segrejemo do vretja in ob neprestanem mešanju kuhamo 1 uro. Med tem časom bo izparela odvečna voda. Dodamo kis in olje ter ponovno kuhamo 2 uri.

3

Odstavimo in primešamo gorčico in sveže nariban hren. Če želimo bolj pikanten namaz, dodamo več hrena, ostre feferone ali čili.

Napolnimo v pripravljene kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Postrežemo z domačim kuhom z bučnimi semeni z dodatkom domačih salam.

Opomba: Včasih je veljalo prepričanje, da zeleni paradižniki zaradi vsebnosti solanina niso užitni. Zeleni paradižnik po najnovejših raziskavah ne vsebuje solanina, temveč v majhnih količinah tomatin, ki se pri toplotni obdelavi uniči. Prekrasen paradižnik, ki ni dozorel in ga je škoda zavreči, je priložnost, da iz njega pripravimo slasten namaz.

Sestavine

6 manjših kozarcev (370 ml)
 3 kg zelenega paradižnika
 400 ml gorčice - pikant
 250 ml jabolčnega kisa
 250 ml olivnega olja
 20 g naribanega svežega hrena ali 2 sveža ostra feferona ali čilija
 3 čajne žličke soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 čajna žlička sladkorja
Namaz iz zelenega paradižnika
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.