Sestavine
Postopek
Bučke očistimo.
Olupimo in jih očistimo semen.
Naribamo.
Čajotam odstranimo večje bodice.
Olupimo.
Naribamo.
Naribane bučke in čajote vsujemo v lonec in prilijemo limonin sok. Premešamo.
Dodamo vino, vodo, sladkor in cimet. Premešamo in, ko zavre kuhamo 15 minut.
V očiščene in segrete kozarce napolnimo zmes.
Namig: Polnimo gostejšo zmes, nato na vrh polnega kozarca dolijemo tekočino.
Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo zaprte kozarce. Pasteriziramo 30 minut. Pečico ugasnemo v njej in pustimo kozarce, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Tako pripravljene bučke uporabimo za slastne pite in ali zavitek s čajoto - štrudelj.
Sestavine
Postopek
Bučke očistimo.
Olupimo in jih očistimo semen.
Naribamo.
Čajotam odstranimo večje bodice.
Olupimo.
Naribamo.
Naribane bučke in čajote vsujemo v lonec in prilijemo limonin sok. Premešamo.
Dodamo vino, vodo, sladkor in cimet. Premešamo in, ko zavre kuhamo 15 minut.
V očiščene in segrete kozarce napolnimo zmes.
Namig: Polnimo gostejšo zmes, nato na vrh polnega kozarca dolijemo tekočino.
Pečico vklopimo na 120 stopinj. V pekač nalijemo 1 l vode in vanj postavimo zaprte kozarce. Pasteriziramo 30 minut. Pečico ugasnemo v njej in pustimo kozarce, da se ohladijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Tako pripravljene bučke uporabimo za slastne pite in ali zavitek s čajoto - štrudelj.