Sestavine
Postopek
V slani vodi skuhamo krompir. Pustimo, da se malo ohladi in ga zmečkamo. Dodamo jajce in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko.
Delovno površino posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo in oblikujemo debelejše svaljke. Svaljke razrežemo na ca. 2 cm velike kose - njoke.
Med dlanmi oblikujemo kroglice.
Pripravimo njokar - desko za izdelavo njokov.
Njokar narahlo posujemo z moko. Nanj položimo kroglico in ji naredimo rahlo vdolbinico.
Na ploščato kroglico položimo pomokan ročaj kuhalnice.
S pomočjo ročaja zavijemo v njok.
Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.
Njokar naročite v spletni trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.
Vodi dodamo sol in zavremo.
Dodamo pripravljene njoke in jih pustimo v vreli vodi 4 minute.
Ko priplavajo na površje so njoki kuhani in jih s penovko odcedimo.
V kozici maslo raztopimo in dodamo krušne drobtine. Drobtine pražimo 4 minuteih.
Dodamo njoke in narahlo premešamo. Postrežemo kot samostojno jed s skledo sveže solate ali jih uporabimo kot prilogo zrezkom v omaki ali golažu.
Sestavine
Postopek
V slani vodi skuhamo krompir. Pustimo, da se malo ohladi in ga zmečkamo. Dodamo jajce in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko.
Delovno površino posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo.
Testo razdelimo in oblikujemo debelejše svaljke. Svaljke razrežemo na ca. 2 cm velike kose - njoke.
Med dlanmi oblikujemo kroglice.
Pripravimo njokar - desko za izdelavo njokov.
Njokar narahlo posujemo z moko. Nanj položimo kroglico in ji naredimo rahlo vdolbinico.
Na ploščato kroglico položimo pomokan ročaj kuhalnice.
S pomočjo ročaja zavijemo v njok.
Postopek ponavljamo tako dolgo, da porabimo vso testo.
Njokar naročite v spletni trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.
Vodi dodamo sol in zavremo.
Dodamo pripravljene njoke in jih pustimo v vreli vodi 4 minute.
Ko priplavajo na površje so njoki kuhani in jih s penovko odcedimo.
V kozici maslo raztopimo in dodamo krušne drobtine. Drobtine pražimo 4 minuteih.
Dodamo njoke in narahlo premešamo. Postrežemo kot samostojno jed s skledo sveže solate ali jih uporabimo kot prilogo zrezkom v omaki ali golažu.