
Sestavine
za 2 osebi
1,50 l jušne osnove ali vode
500 g pečene jagnjetine
100 g ocvrte čebule
1 korenček - narezan na rezine
1 korenček - nariban
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 lovorjev list
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
Jagnjetino popečemo in narežemo na kocke. Dodamo narezan fižol v slanici, peteršilj, korenje in ocvrto čebulo.
Dolijemo vročo jušno osnovo in kuhamo 35 minut.
2
3
Postrežemo s sveže pečenim kruhom.
Namig: Enolončnica z jagnjetino je lahko tudi "reciklirana" jed. Pečeno jagnjetino recikliramo, v kolikor nam ostane od piknika. Odlična jed na žlico.
KategorijaJedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
1,50 l jušne osnove ali vode
500 g pečene jagnjetine
100 g ocvrte čebule
1 korenček - narezan na rezine
1 korenček - nariban
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 lovorjev list
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
Jagnjetino popečemo in narežemo na kocke. Dodamo narezan fižol v slanici, peteršilj, korenje in ocvrto čebulo.
Dolijemo vročo jušno osnovo in kuhamo 35 minut.
2
3
Postrežemo s sveže pečenim kruhom.
Namig: Enolončnica z jagnjetino je lahko tudi "reciklirana" jed. Pečeno jagnjetino recikliramo, v kolikor nam ostane od piknika. Odlična jed na žlico.