Sestavine
Postopek
Krompir skuhamo in pretlačimo. Dodamo moko, jajce in maslo ter z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo dolg svaljek
Razrežemo in oblikujemo male svaljke, ki jih razrežemo na kose. Oblikujemo kroglico.
Iz kroglic oblikujemo svaljke.
Vodo, ki smo ji dodali ščep soli zavremo. Vanjo dodamo svaljke in pustimo vreti 8 minut. Ko priplavajo na površje, so kuhani.
Kuhane svaljke odcedimo in operemo pod toplo vodo.
Svaljke lahko uporabimo kot prilogo k mesnim jedem.
Lahko jih samo povaljamo v omako in serviramo skledo sveže solate.
Pripravimo jih lahko tudi tako, da prepražimo krušne drobtine brez glutena na maslu in vanje povaljamo kuhane svaljke. Ponudimo s poljubnim kompotom.
Sestavine
Postopek
Krompir skuhamo in pretlačimo. Dodamo moko, jajce in maslo ter z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo dolg svaljek
Razrežemo in oblikujemo male svaljke, ki jih razrežemo na kose. Oblikujemo kroglico.
Iz kroglic oblikujemo svaljke.
Vodo, ki smo ji dodali ščep soli zavremo. Vanjo dodamo svaljke in pustimo vreti 8 minut. Ko priplavajo na površje, so kuhani.
Kuhane svaljke odcedimo in operemo pod toplo vodo.
Svaljke lahko uporabimo kot prilogo k mesnim jedem.
Lahko jih samo povaljamo v omako in serviramo skledo sveže solate.
Pripravimo jih lahko tudi tako, da prepražimo krušne drobtine brez glutena na maslu in vanje povaljamo kuhane svaljke. Ponudimo s poljubnim kompotom.