0

Zrezki v vinski omaki z vlivanci

Goveji zrezki v vinski omaki z vlivanci
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 42 min

Sestavine

za 2 osebi
 3 zrezki (goveje, konjski ...)
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra - mix
 1 čajna žlička mletega česna
 1 mala vejica rožmarina
Maščoba
 1 čajna žlička stopljenega masla za pekač
Špecli - vlivaci
Zeliščno maslo
 50 g stopljenega masla
 1 čajna žlička mletega česna
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica sesekljanega drobnjaka
Vinska omaka

Postopek

1

Pekač (cvrtnik na vroči zrak) premažemo s stopljenim maslom. Zrezke začinimo s soljo, poprom in mletim česnom. Dodamo sveže rožmarinove vejice.

Namig: Zrezke pustimo debeline 4-5 cm.

20250501 083918

2

Pečemo v cvrtniku na vroči zrak (nastavitev:  zrezki) na temperaturi 185 stopinj 35 minut

Namig: Zrezki so zelo sočni in na sredini rožnati.

20250501 114545

Priloga - vlivanci - špecli
3

Po receptu pripravimo zmes za vlivance - špecle. Dodamo sesekljani drobnjak.

20250501 092525

4

Premešamo in pokrijemo, da se sestavine med seboj povežejo.

20250501 092728

Priloga - vinska omaka
5

Vinsko omako pripravimo po receptu.

20250501 095108

6

Na dno sklede prelijemo vinsko omako in dodamo pečene zrezke.

20250501 121253

7

Postrežemo s pripravljenimi vlivanci - špecli v zeliščnem maslu in s skledo sveže zelene solate.

20250501 121622

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
 3 zrezki (goveje, konjski ...)
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička popra - mix
 1 čajna žlička mletega česna
 1 mala vejica rožmarina
Maščoba
 1 čajna žlička stopljenega masla za pekač
Špecli - vlivaci
Zeliščno maslo
 50 g stopljenega masla
 1 čajna žlička mletega česna
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica sesekljanega drobnjaka
Vinska omaka

Postopek

1

Pekač (cvrtnik na vroči zrak) premažemo s stopljenim maslom. Zrezke začinimo s soljo, poprom in mletim česnom. Dodamo sveže rožmarinove vejice.

Namig: Zrezke pustimo debeline 4-5 cm.

20250501 083918

2

Pečemo v cvrtniku na vroči zrak (nastavitev:  zrezki) na temperaturi 185 stopinj 35 minut

Namig: Zrezki so zelo sočni in na sredini rožnati.

20250501 114545

Priloga - vlivanci - špecli
3

Po receptu pripravimo zmes za vlivance - špecle. Dodamo sesekljani drobnjak.

20250501 092525

4

Premešamo in pokrijemo, da se sestavine med seboj povežejo.

20250501 092728

Priloga - vinska omaka
5

Vinsko omako pripravimo po receptu.

20250501 095108

6

Na dno sklede prelijemo vinsko omako in dodamo pečene zrezke.

20250501 121253

7

Postrežemo s pripravljenimi vlivanci - špecli v zeliščnem maslu in s skledo sveže zelene solate.

20250501 121622

Notes

Zrezki v vinski omaki z vlivanci
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.