
Sestavine
za 4 osebe
350 g gladke moke T500
200 ml mleka
120 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
3 jajca
3 srednje debele krompirje - naribamo surovega
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka svežega
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 pecilni prašek
Cvrtje
500 ml olje za cvrtje
Postopek
1
Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Premešamo in dodamo nariban krompir, čebulo, sol, poper, česen in sesekljan peteršilj.
2
Vse temeljito premešamo in pustimo 30 minut počivat, da se sestavine med seboj povežejo.
3
V ponev nalijemo olje. Segrejemo. Olje sme biti vroče! Z zajemalko razdelimo zmes v olje in cvremo cca. 8 minut oz. do zlatorjeve zapečene barve, odvisno od debeline zrezka.
4
Zrezke nato obrnemo in cvremo do zlatorjeve barve. Prepikamo z vilicami, da se enakomerno popečejo. Odlagamo na krožnik s papiranitimi brisačami. Postrežemo s solato.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 4 osebe
350 g gladke moke T500
200 ml mleka
120 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
3 jajca
3 srednje debele krompirje - naribamo surovega
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka svežega
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 pecilni prašek
Cvrtje
500 ml olje za cvrtje