0

Zimska mešana solata s fižolom

Deli recept:

Zimska mesana solata s fizolom (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 min

Sestavine

7 manjših kozarcev (370 ml)
 700 g kuhanega fižola
 1,10 kg zrelega paradižnika (ne preveč zrelega)
 500 g rumene paprike
 500 g rdeče paprike
 220 ml rdečega vinskega kisa
 200 ml sončničnega olja
 1 večja bela čebula
 20 g sladkorja
 15 g soli
 ½ čajna žlička mletega popra
 1 ščep mletega čilija (po želji)

Postopek

1

Fižol dan prej skuhamo, precedimo in ohladimo.

20240923 164200

2

Papriko operemo in očistimo semen.

20240923 161956

3

V kozici z oljem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni.

20240923 164210

4

Paradižnik narežemo na rezine in kocke in dodamo k čebuli. Mešamo in dušimo 5 minut.

20240923 164457

5

Dodamo na rezene narezano papriko in mleti poper in čili. Premešamo in dušimo 8 minut.

Namig: Če nismo ljubitelji pikantne solate, čilija ne dodajamo.

20240923 164931

6

Dodamo kuhan fižol, sladkor, sol in rdeči vinski kis.

20240923 165456

7

Premešamo in dušimo še 10 minut.

20240923 165832

8

Napolnimo v tople kozarce in postopoma dolijemo tekočino.

20240923 170616

9

Zadelamo s pokrovi.

20240923 170722

10

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo in pustimo, da se ohledijo čez noč.

20240923 170821

11

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Tako pripravljena solata je odlična priloga k narezkom.

Sestavine

7 manjših kozarcev (370 ml)
 700 g kuhanega fižola
 1,10 kg zrelega paradižnika (ne preveč zrelega)
 500 g rumene paprike
 500 g rdeče paprike
 220 ml rdečega vinskega kisa
 200 ml sončničnega olja
 1 večja bela čebula
 20 g sladkorja
 15 g soli
 ½ čajna žlička mletega popra
 1 ščep mletega čilija (po želji)

Postopek

1

Fižol dan prej skuhamo, precedimo in ohladimo.

20240923 164200

2

Papriko operemo in očistimo semen.

20240923 161956

3

V kozici z oljem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni.

20240923 164210

4

Paradižnik narežemo na rezine in kocke in dodamo k čebuli. Mešamo in dušimo 5 minut.

20240923 164457

5

Dodamo na rezene narezano papriko in mleti poper in čili. Premešamo in dušimo 8 minut.

Namig: Če nismo ljubitelji pikantne solate, čilija ne dodajamo.

20240923 164931

6

Dodamo kuhan fižol, sladkor, sol in rdeči vinski kis.

20240923 165456

7

Premešamo in dušimo še 10 minut.

20240923 165832

8

Napolnimo v tople kozarce in postopoma dolijemo tekočino.

20240923 170616

9

Zadelamo s pokrovi.

20240923 170722

10

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo in pustimo, da se ohledijo čez noč.

20240923 170821

11

Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Namig: Tako pripravljena solata je odlična priloga k narezkom.

Notes

Zimska mešana solata s fižolom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO