Sestavine
Postopek
Fižol dan prej skuhamo, precedimo in ohladimo.
Papriko operemo in očistimo semen.
V kozici z oljem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni.
Paradižnik narežemo na rezine in kocke in dodamo k čebuli. Mešamo in dušimo 5 minut.
Dodamo na rezene narezano papriko in mleti poper in čili. Premešamo in dušimo 8 minut.
Namig: Če nismo ljubitelji pikantne solate, čilija ne dodajamo.
Dodamo kuhan fižol, sladkor, sol in rdeči vinski kis.
Premešamo in dušimo še 10 minut.
Napolnimo v tople kozarce in postopoma dolijemo tekočino.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo in pustimo, da se ohledijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Tako pripravljena solata je odlična priloga k narezkom.
Sestavine
Postopek
Fižol dan prej skuhamo, precedimo in ohladimo.
Papriko operemo in očistimo semen.
V kozici z oljem prepražimo na drobno sesekljano čebulo, da postekleni.
Paradižnik narežemo na rezine in kocke in dodamo k čebuli. Mešamo in dušimo 5 minut.
Dodamo na rezene narezano papriko in mleti poper in čili. Premešamo in dušimo 8 minut.
Namig: Če nismo ljubitelji pikantne solate, čilija ne dodajamo.
Dodamo kuhan fižol, sladkor, sol in rdeči vinski kis.
Premešamo in dušimo še 10 minut.
Napolnimo v tople kozarce in postopoma dolijemo tekočino.
Zadelamo s pokrovi.
Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo in pustimo, da se ohledijo čez noč.
Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Tako pripravljena solata je odlična priloga k narezkom.