
Sestavine
za 4 osebe
150 g naribanih bučk
140 g vložene koruze
100 g graha
100 g korenja
150 g cvetače
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke T500
4 kocke sira
4 jedilne žlice ocvrte čebule
2 jajci
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 pecilni prašek
Dodatno
30 g krušnih drobtin za povaljat
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje
Postopek
1
Vso zelenjavo potopimo v vroči krop. Ko zavre, ugasnemo ogenj in pustimo v kropu še 10 minut.
2
Odcedimo.
3
S paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo sol, poper in drobtine.
4
Premešamo.
5
Dodamo topljeni sir in premešamo.
6
Dodamo sesekljani drobnjak in jajca ter ponovno premešamo.
7
Dodamo še koruzo in moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo, da dobimo gladko zmes.
8
Primešamo še ocvrto čebulo.
9
Premešamo.
10
Z mokrimi dlanmi oblikujemo polpete in jih povaljamo v krušne drobtine.
11
V vročem olju cvremo tako dolgo, da dobijo polpeti zlatorjavo skorjico. Odcedimo na papirnati brisači.
12
Postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
150 g naribanih bučk
140 g vložene koruze
100 g graha
100 g korenja
150 g cvetače
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke T500
4 kocke sira
4 jedilne žlice ocvrte čebule
2 jajci
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 pecilni prašek
Dodatno
30 g krušnih drobtin za povaljat
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje