
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo potopimo v vroči krop. Ko zavre, ugasnemo ogenj in pustimo v kropu še 10 minut.
Odcedimo.
S paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo sol, poper in drobtine.
Premešamo.
Dodamo topljeni sir in premešamo.
Dodamo sesekljani drobnjak in jajca ter ponovno premešamo.
Dodamo še koruzo in moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo, da dobimo gladko zmes.
Primešamo še ocvrto čebulo.
Premešamo.
Z mokrimi dlanmi oblikujemo polpete in jih povaljamo v krušne drobtine.
V vročem olju cvremo tako dolgo, da dobijo polpeti zlatorjavo skorjico. Odcedimo na papirnati brisači.
Postrežemo s skledo sveže solate.
Sestavine
Postopek
Vso zelenjavo potopimo v vroči krop. Ko zavre, ugasnemo ogenj in pustimo v kropu še 10 minut.
Odcedimo.
S paličnim mešalnikom zmiksamo. Dodamo sol, poper in drobtine.
Premešamo.
Dodamo topljeni sir in premešamo.
Dodamo sesekljani drobnjak in jajca ter ponovno premešamo.
Dodamo še koruzo in moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo, da dobimo gladko zmes.
Primešamo še ocvrto čebulo.
Premešamo.
Z mokrimi dlanmi oblikujemo polpete in jih povaljamo v krušne drobtine.
V vročem olju cvremo tako dolgo, da dobijo polpeti zlatorjavo skorjico. Odcedimo na papirnati brisači.
Postrežemo s skledo sveže solate.