0

Zelenjavna omaka

Zelenjavna omaka
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 10 min

Sestavine

6 manjših kozarcev (370 ml)
 100 ml sončničnega ali olivnega olja
 3 velike rdeče paprike
 3 velike zelene paprike
 3 velike rumene paprike
 3 večje rdeče čebule
 1 mala glava česna
 1 čajna žlička sladkorja
 1 jedilna žlica soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 šopek sesekljanega peteršilja
 1 šopek sesekljanega drobnjaka

Postopek

1

Zelenjavo očistimo in razrežemo.

20240714 090949

2

Grobo zmeljemo.

20240714 094357

3

Premešamo in dodamo sol ter poper.

20240714 094919

4

Primešamo drobnjak in peteršilj.

20240714 103621

5

Dolijemo olje in kuhamo 15 minut.

20240714 110708

6

Dodamo sladkor, premešamo in kuhamo še 5 minut.

20240716 182543

7

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.

20240714 111322

8

Pekač napolnimo do polovice z vodo in vanj postavimo zaprte kozarce. Vklopimo pečico na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.

Ko izklopimo pečico, pustimo kozarce v pekaču z vodo in pustimo, da se ohladijo čez noč.

Hranimo v temen in hladen prostor. Ko kozarec odpremo ga do porabe hranimo v hladilniku.

Namig: Tako pripravljeno zelenjavno omako uporabljamo za prilogo k zrezkom. Zrezke dušimo v pripravljeni omaki. Po želji lahko dodamo tudi paradižnik in korenje.

20240716 184406

Sestavine

6 manjših kozarcev (370 ml)
 100 ml sončničnega ali olivnega olja
 3 velike rdeče paprike
 3 velike zelene paprike
 3 velike rumene paprike
 3 večje rdeče čebule
 1 mala glava česna
 1 čajna žlička sladkorja
 1 jedilna žlica soli
 1 čajna žlička mletega popra
 1 šopek sesekljanega peteršilja
 1 šopek sesekljanega drobnjaka

Postopek

1

Zelenjavo očistimo in razrežemo.

20240714 090949

2

Grobo zmeljemo.

20240714 094357

3

Premešamo in dodamo sol ter poper.

20240714 094919

4

Primešamo drobnjak in peteršilj.

20240714 103621

5

Dolijemo olje in kuhamo 15 minut.

20240714 110708

6

Dodamo sladkor, premešamo in kuhamo še 5 minut.

20240716 182543

7

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi.

20240714 111322

8

Pekač napolnimo do polovice z vodo in vanj postavimo zaprte kozarce. Vklopimo pečico na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.

Ko izklopimo pečico, pustimo kozarce v pekaču z vodo in pustimo, da se ohladijo čez noč.

Hranimo v temen in hladen prostor. Ko kozarec odpremo ga do porabe hranimo v hladilniku.

Namig: Tako pripravljeno zelenjavno omako uporabljamo za prilogo k zrezkom. Zrezke dušimo v pripravljeni omaki. Po želji lahko dodamo tudi paradižnik in korenje.

20240716 184406

Notes

Zelenjavna omaka
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.