0

Vlivanci (špecli) v zeliščnem maslu

Vlivanci - špecli v zeliščnem maslu
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas45 min

Sestavine

za 2 osebi
 280 g gladke moke T500
 100 ml mleka
 50 ml vode
 2 jajci
 1 čajna žlička soli
 1 ščep muškatnega oreščka ali kurkume
Zeliščno maslo
 50 g stopljenega masla
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
 1 čajna žlička česna v prahu
 1 ščep soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in muškatni orešček. Premešamo. Dodamo jajci, mleko in vodo. Premešamo.

20250202 084009

2

Z ročnim mešalnikom zmešamo v rahlo testo. Pustimo počivati tako dolgo, da voda zavre.

20250202 084637

3

Vodo s soljo zavremo.

20250202 085102

4

Pripravimo si cedilko za vlivance - špecle. Položimo jo na lonec z vodo. Dodamo zmes in s strgalom mešamo po cedilki. Vlivanci - špecli padajo v vrelo osoljeno vodo in počasi vrejo.

20250315 092541

5

S strgalom postrgamo do porabe zmesi.

20250315 093019

6

Vlivance - špecle kuhamo tako dolgo, da priplavajo na površje oz. ca 15 minut.

 

20250315 093146

7

Kuhane vlivance - špecle odcedimo.

20250315 093504

Priprava zeliščnega masla
8

Maslo stopimo na nizki temperaturi.

20250202 085946

9

Dodamo sol in mleti česen. Premešamo.

20250202 085959

10

Dodamo sesekljani peteršilj ali drobnjak.

20250202 090239

11

Premešamo.

20250202 090251

12

Premešamo in postrežemo kot prilogo zrezkom v omaki, golažu, paprikašu ali drugim jedem na žlico.

20250315 094656

Sestavine

za 2 osebi
 280 g gladke moke T500
 100 ml mleka
 50 ml vode
 2 jajci
 1 čajna žlička soli
 1 ščep muškatnega oreščka ali kurkume
Zeliščno maslo
 50 g stopljenega masla
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
 1 čajna žlička česna v prahu
 1 ščep soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in muškatni orešček. Premešamo. Dodamo jajci, mleko in vodo. Premešamo.

20250202 084009

2

Z ročnim mešalnikom zmešamo v rahlo testo. Pustimo počivati tako dolgo, da voda zavre.

20250202 084637

3

Vodo s soljo zavremo.

20250202 085102

4

Pripravimo si cedilko za vlivance - špecle. Položimo jo na lonec z vodo. Dodamo zmes in s strgalom mešamo po cedilki. Vlivanci - špecli padajo v vrelo osoljeno vodo in počasi vrejo.

20250315 092541

5

S strgalom postrgamo do porabe zmesi.

20250315 093019

6

Vlivance - špecle kuhamo tako dolgo, da priplavajo na površje oz. ca 15 minut.

 

20250315 093146

7

Kuhane vlivance - špecle odcedimo.

20250315 093504

Priprava zeliščnega masla
8

Maslo stopimo na nizki temperaturi.

20250202 085946

9

Dodamo sol in mleti česen. Premešamo.

20250202 085959

10

Dodamo sesekljani peteršilj ali drobnjak.

20250202 090239

11

Premešamo.

20250202 090251

12

Premešamo in postrežemo kot prilogo zrezkom v omaki, golažu, paprikašu ali drugim jedem na žlico.

20250315 094656

Notes

Vlivanci (špecli) v zeliščnem maslu
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.