0

Svinjski medaljoni s šparglji in korenjem

Svinjski medaljoni s sparglji in korenjem
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave40 min

Sestavine

za 2 osebi
 300 g mladega svinjskega mesa brez maščobe
 300 g špargljev
 200 ml belega vina
 1 velik korenček
 2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže sesekljane čebule
 1 jedilna žlica ghee masla ali druge maščobe
 1 vejica luštreka
 1 čajna žlička mletega česna
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja
 sol po okusu
 poper po okusu
 1 jedilna žlica ostre moke T400 za posip
Priloga
 200 g širokih rezancev
 400 ml vode
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja

Postopek

1

V kozico dodamo ghee maslo in ga stopimo. Dodamo medaljone in jih posujemo z ostro moko. Dodamo sol, poper in mleti česen. Premešamo in pražimo, da dobi meso lepo hrustljavo skorjico.

20250515 094231

2

Dodamo na kolobarje narezano korenje in narezane šparglje. Premešamo.

20250515 094419

3

Dodamo ocvrto čebulo ali drobno sesekljano svežo čebulo. Premešamo in dolijemo 200 ml belega vina.

20250515 094524

4

Dušimo pokrito 15 minut. Na koncu dodamo mlete posušene dežnikarice in ponovno premešamo in še dodatno dušimo 5 minut

20250515 094623

5

Primešamo še pasterizirano korenje in po potrebi dolijemo vodo.

20250515 094715

6

Dodamo sesekljani luštrek in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo široke rezance.

20250515 095622

Priloga
7

Vodo zavremo, dodamo eno jedilno žlico pasteriziranega korenja in skuhamo. Odcedimo.

20250515 104140

8

Pripravljene medaljončke dodamo k prilogi.

20250515 122314

9

Postrežemo lahko tudi kot samostojno jed s sveže pečenimi žemljami.

20250515 101408

Sestavine

za 2 osebi
 300 g mladega svinjskega mesa brez maščobe
 300 g špargljev
 200 ml belega vina
 1 velik korenček
 2 jedilni žlici ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže sesekljane čebule
 1 jedilna žlica ghee masla ali druge maščobe
 1 vejica luštreka
 1 čajna žlička mletega česna
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja
 sol po okusu
 poper po okusu
 1 jedilna žlica ostre moke T400 za posip
Priloga
 200 g širokih rezancev
 400 ml vode
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja

Postopek

1

V kozico dodamo ghee maslo in ga stopimo. Dodamo medaljone in jih posujemo z ostro moko. Dodamo sol, poper in mleti česen. Premešamo in pražimo, da dobi meso lepo hrustljavo skorjico.

20250515 094231

2

Dodamo na kolobarje narezano korenje in narezane šparglje. Premešamo.

20250515 094419

3

Dodamo ocvrto čebulo ali drobno sesekljano svežo čebulo. Premešamo in dolijemo 200 ml belega vina.

20250515 094524

4

Dušimo pokrito 15 minut. Na koncu dodamo mlete posušene dežnikarice in ponovno premešamo in še dodatno dušimo 5 minut

20250515 094623

5

Primešamo še pasterizirano korenje in po potrebi dolijemo vodo.

20250515 094715

6

Dodamo sesekljani luštrek in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo široke rezance.

20250515 095622

Priloga
7

Vodo zavremo, dodamo eno jedilno žlico pasteriziranega korenja in skuhamo. Odcedimo.

20250515 104140

8

Pripravljene medaljončke dodamo k prilogi.

20250515 122314

9

Postrežemo lahko tudi kot samostojno jed s sveže pečenimi žemljami.

20250515 101408

Notes

Svinjski medaljoni s šparglji in korenjem
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.