
Sestavine
Postopek
V kozico dodamo ghee maslo in ga stopimo. Dodamo medaljone in jih posujemo z ostro moko. Dodamo sol, poper in mleti česen. Premešamo in pražimo, da dobi meso lepo hrustljavo skorjico.
Dodamo na kolobarje narezano korenje in narezane šparglje. Premešamo.
Dodamo ocvrto čebulo ali drobno sesekljano svežo čebulo. Premešamo in dolijemo 200 ml belega vina.
Primešamo še pasterizirano korenje in po potrebi dolijemo vodo.
Dodamo sesekljani luštrek in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo široke rezance.
Vodo zavremo, dodamo eno jedilno žlico pasteriziranega korenja in skuhamo. Odcedimo.
Pripravljene medaljončke dodamo k prilogi.
Postrežemo lahko tudi kot samostojno jed s sveže pečenimi žemljami.
Sestavine
Postopek
V kozico dodamo ghee maslo in ga stopimo. Dodamo medaljone in jih posujemo z ostro moko. Dodamo sol, poper in mleti česen. Premešamo in pražimo, da dobi meso lepo hrustljavo skorjico.
Dodamo na kolobarje narezano korenje in narezane šparglje. Premešamo.
Dodamo ocvrto čebulo ali drobno sesekljano svežo čebulo. Premešamo in dolijemo 200 ml belega vina.
Primešamo še pasterizirano korenje in po potrebi dolijemo vodo.
Dodamo sesekljani luštrek in vse temeljito premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo široke rezance.
Vodo zavremo, dodamo eno jedilno žlico pasteriziranega korenja in skuhamo. Odcedimo.
Pripravljene medaljončke dodamo k prilogi.
Postrežemo lahko tudi kot samostojno jed s sveže pečenimi žemljami.