
Sestavine
Testo
2 kocki zamrznjenega testa
Nadev
500 g skute
100 g sladkorja
2 jedilni žlici kisle smetane
2 vanilijeva sladkorja
1 jajce
300 g narezanih breskev ali marelic
300 g robid, malin ali borovnic
2 vanilijeva sladkorja z rumom
Ostalo
1 jajce za premaz
sladkor v prahu za posip
Postopek
1
Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Zmešamo v gladek nadev.
2
Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo s polovico skutinega nadeva in čez razporedimo narezane breskve ali drugo sadje. Enak postopek ponovimo z drugo kocko testa, le da uporabimo robide ali drugo sezonsko sadje. Posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma.
3
Zavijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Oba zavitka premažemo z razžvrkljanim jajcem.
4
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od pečice. Zavitka sta pečena, ko dobita lepo hrustljavo skorjico.
5
Pečena zavitka ohladimo, razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.
KategorijaSladice in peciva, Zavitki
Sestavine
Testo
2 kocki zamrznjenega testa
Nadev
500 g skute
100 g sladkorja
2 jedilni žlici kisle smetane
2 vanilijeva sladkorja
1 jajce
300 g narezanih breskev ali marelic
300 g robid, malin ali borovnic
2 vanilijeva sladkorja z rumom
Ostalo
1 jajce za premaz
sladkor v prahu za posip