0

Skutin zavitek s sadjem

Deli recept:

zavitek s sadjem
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

Testo
 2 kocki zamrznjenega testa
Nadev
 500 g skute
 100 g sladkorja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
 300 g narezanih breskev ali marelic
 300 g robid, malin ali borovnic
 2 vanilijeva sladkorja z rumom
Ostalo
 1 jajce za premaz
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Zmešamo v gladek nadev.

2. v gladko zmes

2

Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo s polovico skutinega nadeva in čez razporedimo narezane breskve ali drugo sadje. Enak postopek ponovimo z drugo kocko testa, le da uporabimo robide ali drugo sezonsko sadje. Posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma.

4. Na drugo testo namažemo drugo polovico skutinega nadeva in nanj porazdelimo narezane breskve in jih posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma

3

Zavijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Oba zavitka premažemo z razžvrkljanim jajcem.

5 Rolce premažemo z rumenjakom

4

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od pečice. Zavitka sta pečena, ko dobita lepo hrustljavo skorjico.

6. Pečen zavitek ohladimo

5

Pečena zavitka ohladimo, razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.

zavitek sadje2

Sestavine

Testo
 2 kocki zamrznjenega testa
Nadev
 500 g skute
 100 g sladkorja
 2 jedilni žlici kisle smetane
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
 300 g narezanih breskev ali marelic
 300 g robid, malin ali borovnic
 2 vanilijeva sladkorja z rumom
Ostalo
 1 jajce za premaz
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Zmešamo v gladek nadev.

2. v gladko zmes

2

Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo s polovico skutinega nadeva in čez razporedimo narezane breskve ali drugo sadje. Enak postopek ponovimo z drugo kocko testa, le da uporabimo robide ali drugo sezonsko sadje. Posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma.

4. Na drugo testo namažemo drugo polovico skutinega nadeva in nanj porazdelimo narezane breskve in jih posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma

3

Zavijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Oba zavitka premažemo z razžvrkljanim jajcem.

5 Rolce premažemo z rumenjakom

4

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od pečice. Zavitka sta pečena, ko dobita lepo hrustljavo skorjico.

6. Pečen zavitek ohladimo

5

Pečena zavitka ohladimo, razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.

zavitek sadje2

Skutin zavitek s sadjem

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO