
Sestavine
za 4 osebe
2 kg kislega zelja
1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
500 g ocvrte čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
3 lovorjeve liste
1 jedilna žlica kisle smetane
sol po okusu
1 jedilna žlica moke
½ čajna žlička rdeče sladke paprike - po želji
olivno olje ali drugo maščobo
Jušna osnova za zalivanje
500 ml vode
Postopek
1
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo ocvrto čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico ali nam ljube začimbe. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).
2
3
Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah.
Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
2 kg kislega zelja
1 kg svinjskega mesa narezano na kocke
Omaka
500 g ocvrte čebule ali 4 glave sesekljane sveže čebule
200 ml domače paradižnikove mezge ali omake
3 lovorjeve liste
1 jedilna žlica kisle smetane
sol po okusu
1 jedilna žlica moke
½ čajna žlička rdeče sladke paprike - po želji
olivno olje ali drugo maščobo
Jušna osnova za zalivanje
500 ml vode
Spoštovana gospa Štefka,
moj poklon Vam in Vašim receptom. Le pri tem (segedin) bi jaz dodala mleto papriko, ki je niste navedli. Ker jed izhaja iz Madžarske in je tam mleta paprika osnovna začimba jedi, si jaz ne predstavljam pripravit ssegedina brez le-te. To je dobronamerna pripomba. Želim Vam še veliko ustvarjalnih dni in lp
Spoštovana ga.Pika, se opravičujem za pozen odgovor. Zahvaljujem se za vaš komentar. Vesela sem, da me spremljate. Hvala za dobronamerno pripombo. Lepo pozdravljeni.