Sestavine
Postopek
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo ocvrto čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico ali nam ljube začimbe. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).
Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah.
Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.
Sestavine
Postopek
Kislemu zelju dolijemo toliko vode, da je pokrito, in ga skuhamo. Odcedimo in pokrijemo. K maščobi dodamo ocvrto čebulo, lovor, suho in mokro začimbno mešanico ali nam ljube začimbe. Premešamo in dodamo na kocke narezano svinjsko meso. Dolijemo jušno osnovo (ali vodo).
Zelje odcedimo in ga dodamo k omaki, premešamo, dodamo žlico kisle smetane vse skupaj še enkrat premešamo. Postrežemo s kosom domačega kruha, pire krompirjem ali krompirjem v oblicah.
Namig: Da se izognemo večji porabi posode, kislo zelje dodamo (po 15 minutah praženja) k omaki in vse skupaj kuhamo. Vmes večkrat premešamo.
Spoštovana gospa Štefka,
moj poklon Vam in Vašim receptom. Le pri tem (segedin) bi jaz dodala mleto papriko, ki je niste navedli. Ker jed izhaja iz Madžarske in je tam mleta paprika osnovna začimba jedi, si jaz ne predstavljam pripravit ssegedina brez le-te. To je dobronamerna pripomba. Želim Vam še veliko ustvarjalnih dni in lp
Spoštovana ga.Pika, se opravičujem za pozen odgovor. Zahvaljujem se za vaš komentar. Vesela sem, da me spremljate. Hvala za dobronamerno pripombo. Lepo pozdravljeni.