01

Sestavine
za 4 osebe
1 kg lisičk in jurčkovsveže ali zamrznjene
2 srednje debeli čebuli
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 stroka sesekljanega česna
1 jedilna žlica sesekljanega šetraja
1 jedilna žlica sesekljanega luštreka
1 korenček - narezan na kolobarje
sol po okusu
poper po okusu
Riž
350 g riža za rižote
600 ml vode
sol po okusu
Jušna osnova
200 ml vode
Postopek
1
Skuhamo riž in pustimo pokritega.
2
Narežemo gobice. Peteršilj in šetraj sesekljamo.
3
K olju dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 20 minut. Dodamo narezane gobe, korenček, začimbno mešanico, sol in poper, sesekljan peteršilj, šetraj in luštrek ter vse skupaj premešamo.
4
Dolijemo jušno osnovo in dušimo ca. 30 minut. Postopoma dodajamo jušno osnovo, če ta izhlapi.
5
Riž primešamo h gobicam v omaki. Postrežemo s skledo hrustljave zelene solate. Namig: Rižota mora biti sočna, zato pazimo, da vseskozi doziramo pri omaki tekočino, če ta med dušenjem izhlapi.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
1 kg lisičk in jurčkovsveže ali zamrznjene
2 srednje debeli čebuli
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 stroka sesekljanega česna
1 jedilna žlica sesekljanega šetraja
1 jedilna žlica sesekljanega luštreka
1 korenček - narezan na kolobarje
sol po okusu
poper po okusu
Riž
350 g riža za rižote
600 ml vode
sol po okusu
Jušna osnova
200 ml vode