
Sestavine
za 2 osebi
500 g piščančjih kock - medaljončkov
200 ml belega vina (ali jušne osnove)
1 koreček
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 jedilna žlica ostre moke T400
sol po okusu
poper po okusu
Priloga - riž
300 ml zelenjavne jušne osnove
200 g riža za rižote
2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka
½ glave sveže čebule
1 jedilna žlica olivnega olja
½ čajna žlička soli
Postopek
Priprava riža
1
Riž temeljito operemo in ga precedimo.

2
Čebulo sesekljamo in jo posteklenimo.

3
Dodamo opran riž. Premešamo.

4
Dolijemo jušno osnovo in kuhamo 8 minut. Pokrijemo in pustimo na toplem tako dolgo, da pripravimo medaljončke.

5
Preden postrežemo medaljončke dodamo sesekljani drobnjak.

6
Premešamo.

Priprava piščančjih medaljončkov
7
Na maščobi prepražimo naribano korenje, ki smo mu dodali sesekljani peteršilj.

8
Dodamo na kocke narezano belo piščančje meso, premešamo in dolijemo belo vino.

9
Posujemo z moko in dušimo ob mešanju 8 minut.

10
Dodamo ostale začimbe ponovno premešamo.

11
Postrežemo zraven pripravljenega riža.

12
Omako lahko zmešamo z rižem - da dobimo rižoto.

13
Postrežemo z vloženo rdečo peso.

KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
500 g piščančjih kock - medaljončkov
200 ml belega vina (ali jušne osnove)
1 koreček
1 jedilna žlica olivnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 jedilna žlica ostre moke T400
sol po okusu
poper po okusu
Priloga - riž
300 ml zelenjavne jušne osnove
200 g riža za rižote
2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka
½ glave sveže čebule
1 jedilna žlica olivnega olja
½ čajna žlička soli








