Sestavine
Postopek
Jajca in oba sladkorja miksamo 8 minut.
Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo.
Prelijemo v pekač s peki papirjem in poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečen biskvit ohladimo.
Jajca in oba sladkorja miksamo 8 minut.
Dodamo kakav in ponovno premešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in premešamo v gladko zmes.
Prelijemo v pekač s peki papirjem in poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečen biskvit ohladimo.
Moko vsujemo v posodo. Na sredini naredimo jamico. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo s toplim mlekom. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo ostale sestavine in z kuhinjskim robotom ali mikserjem zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Sladko smetano zavremo in prilijemo k mletim orehom.
Dodamo ostale sestavine in zmešamo v gladek nadev. Pokrijemo. Če je nadev presuh, dodamo smetano ali mleko.
Namig: Tekočino dodajamo postopoma.
Mletemu maku dodamo vse sestavine in zmešamo v gladek nadev. Če je nadev presuh, postpopoma dodajamo še kislo smetano. Pokrijemo.
Skuti dodamo jajce, sladkor, pomarančni sladkor in pšenični zdrob.
Premešamo v gladek nadev. Pokrijemo.
Delovno površino posujemo z moko in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Polovico testa pustimo pred pekačem. Pekač premažemo z maslom in posujemo z krušnimi drobtinami. Polovico testa prestavimo na pekač.
Enakomerno premažemo z orehovim nadevom.
Čez položimo temen biskvit in enakomerno premažemo s skutinim nadevom.
Čez skutin nadev položimo rumeni biskvit in ga enakomerno premažemo z makovim nadevom.
Drugo polovico testa preložimo čez nadev. Robove odrežemo in ga ob robovih potlačimo proti dnu pekača. Potico prepikamo z iglo ali špilo.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na leseno podlago. Pekač pustimo na potici in ga pokrijemo z mokro krpo. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Najbolje je, da se ohlaja čez noč.
Naslednji dan jo posujemo z vanilijevim sladkorjem in nato še s sladkorjem v prahu. Razrežemo in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Jajca in oba sladkorja miksamo 8 minut.
Dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo.
Prelijemo v pekač s peki papirjem in poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečen biskvit ohladimo.
Jajca in oba sladkorja miksamo 8 minut.
Dodamo kakav in ponovno premešamo. Primešamo moko s pecilnim praškom in premešamo v gladko zmes.
Prelijemo v pekač s peki papirjem in poravnamo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečen biskvit ohladimo.
Moko vsujemo v posodo. Na sredini naredimo jamico. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo s toplim mlekom. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo ostale sestavine in z kuhinjskim robotom ali mikserjem zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.
Sladko smetano zavremo in prilijemo k mletim orehom.
Dodamo ostale sestavine in zmešamo v gladek nadev. Pokrijemo. Če je nadev presuh, dodamo smetano ali mleko.
Namig: Tekočino dodajamo postopoma.
Mletemu maku dodamo vse sestavine in zmešamo v gladek nadev. Če je nadev presuh, postpopoma dodajamo še kislo smetano. Pokrijemo.
Skuti dodamo jajce, sladkor, pomarančni sladkor in pšenični zdrob.
Premešamo v gladek nadev. Pokrijemo.
Delovno površino posujemo z moko in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Polovico testa pustimo pred pekačem. Pekač premažemo z maslom in posujemo z krušnimi drobtinami. Polovico testa prestavimo na pekač.
Enakomerno premažemo z orehovim nadevom.
Čez položimo temen biskvit in enakomerno premažemo s skutinim nadevom.
Čez skutin nadev položimo rumeni biskvit in ga enakomerno premažemo z makovim nadevom.
Drugo polovico testa preložimo čez nadev. Robove odrežemo in ga ob robovih potlačimo proti dnu pekača. Potico prepikamo z iglo ali špilo.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na leseno podlago. Pekač pustimo na potici in ga pokrijemo z mokro krpo. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Najbolje je, da se ohlaja čez noč.
Naslednji dan jo posujemo z vanilijevim sladkorjem in nato še s sladkorjem v prahu. Razrežemo in postrežemo.