
Sestavine
za 4 osebe
300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
300 g govejega mesa
300 g svinjskega mesa
300 g krompirja
200 g kuhanega ješprena
150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
50 g suhih gob - jurčke
50 ml belega vina
4 stroki česna ali 1 mala glava
4 lovorjeve liste
3 jedilne žlice maščobe
3 velike čebule
sol po okusu
poper po okusu
šetraj po okusu
majaron po okusu
Jušna osnova
2 l vode - po potrebi več
Postopek
1
Ješprenj zvečer namočimo. Vodo kjer je bil ješprenj namočen odlijemo. Dolijemo svežo vodo in ješprenj skuhamo. Kuhan ješprenj precedimo.
Meso, krompir in slanino narežemo na kocke.
Čebulo na drobno sesekljamo, dodamo stisnjen česen in gobe.
Na maščobi pražimo čebulo 20 minut, dodamo na kocke narezano meso ter slanino in zalijemo z jušno osnovo. Po svojem okusu dodamo vse začimbe, lovorjev list, kuhan ješprenj ter na kocke narezan krompir. Premešamo.
2
Dodamo suhe gobe in kuhamo na nižji temperaturi cca. 1 uro lahko tudi dlje, odvisno od kvalitete mesa. V kolikor se jed zgosti dolijemo še jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kuhanja dodamo vino. Lahko se vinu izognemo in dodamo rdeč vinski kis.
Postrežemo z domačim kruhom z bučnimi semeni.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
300 g gobic - sveže ali zamrznjene (jurčki, lisičke)
300 g divjačinskega mesa ali piščančjega belega mesa
300 g govejega mesa
300 g svinjskega mesa
300 g krompirja
200 g kuhanega ješprena
150 g hamburške slanine ali prekajenega mesa
50 g suhih gob - jurčke
50 ml belega vina
4 stroki česna ali 1 mala glava
4 lovorjeve liste
3 jedilne žlice maščobe
3 velike čebule
sol po okusu
poper po okusu
šetraj po okusu
majaron po okusu
Jušna osnova
2 l vode - po potrebi več