0

Pita iz pasteriziranih bučk in čajot

Deli recept:

Pita iz pasteriziranih buck
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 33 min

Sestavine

1 pekač (premer ca. 35 cm)
Piškotno testo
 200 g ostre moke T400
 300 g gladke moke T500
 200 g zmehčanega masla
 100 g sladkorja - lahko manj
 10 g vanilijevega sladkorja
 7 g pecilnega praška
 2 jajci - velikosti M
 1 limona - samo lupina
Nadev
 100 g grobo mletih mandljev
 1 čajna žlička cimeta
 1 jedilna žlica sladkorja
Posip in premaz
 50 g stopljenega masla za premaz pekača
 50 g mandljevih lističov
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano limonino lupino.

20240915 084450

2

Dodamo zmehčano maslo in premešamo.

20240915 084512

3

Dodamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.

20240915 084800

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.

20240915 085143

5

Maslo stopimo in pekač temeljito premažemo s čopičem.

20240915 085601

6

Testo razdelimo na dva dela. Del testa, ki bo za dno pekača, naj tehta ca. 600 g. Drugi del testa hranimo v hladilnik.

20240915 085637

7

Prvi večji del testa porazdelimo po pomaščenem pekaču. Prepikamo z vilicami.

20240915 090143

Priprava nadeva
8

Pripravimo dva večja kozarca  (720 ml) pasteriziranih bučk - čajot. Recept za pripravo najdete TUKAJ.

20240915 090438

9

Precedimo skozi cedilko.

20240915 090534

10

Dodamo grobo mlete mandlje.

20240915 090636

11

Premešamo. Po želji še dodamo sladkor in cimet.

20240915 090707

12

Pripravljen nadev premažemo čez testo.

20240915 090946

13

Nadev enakomernoporazdelimo.

20240915 091204

14

Drugi del testa vzamemo iz hladilnika in ga naribamo na nadev. Čez posujemo mandljeve lističe.

20240915 091902

15

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240915 094152

16

Pečeno pito ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

20240915 103204

17

Režemo hladno in postrežemo h skodelici kave ali čaja.

Sestavine

1 pekač (premer ca. 35 cm)
Piškotno testo
 200 g ostre moke T400
 300 g gladke moke T500
 200 g zmehčanega masla
 100 g sladkorja - lahko manj
 10 g vanilijevega sladkorja
 7 g pecilnega praška
 2 jajci - velikosti M
 1 limona - samo lupina
Nadev
 100 g grobo mletih mandljev
 1 čajna žlička cimeta
 1 jedilna žlica sladkorja
Posip in premaz
 50 g stopljenega masla za premaz pekača
 50 g mandljevih lističov
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano limonino lupino.

20240915 084450

2

Dodamo zmehčano maslo in premešamo.

20240915 084512

3

Dodamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.

20240915 084800

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.

20240915 085143

5

Maslo stopimo in pekač temeljito premažemo s čopičem.

20240915 085601

6

Testo razdelimo na dva dela. Del testa, ki bo za dno pekača, naj tehta ca. 600 g. Drugi del testa hranimo v hladilnik.

20240915 085637

7

Prvi večji del testa porazdelimo po pomaščenem pekaču. Prepikamo z vilicami.

20240915 090143

Priprava nadeva
8

Pripravimo dva večja kozarca  (720 ml) pasteriziranih bučk - čajot. Recept za pripravo najdete TUKAJ.

20240915 090438

9

Precedimo skozi cedilko.

20240915 090534

10

Dodamo grobo mlete mandlje.

20240915 090636

11

Premešamo. Po želji še dodamo sladkor in cimet.

20240915 090707

12

Pripravljen nadev premažemo čez testo.

20240915 090946

13

Nadev enakomernoporazdelimo.

20240915 091204

14

Drugi del testa vzamemo iz hladilnika in ga naribamo na nadev. Čez posujemo mandljeve lističe.

20240915 091902

15

Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240915 094152

16

Pečeno pito ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

20240915 103204

17

Režemo hladno in postrežemo h skodelici kave ali čaja.

Notes

Pita iz pasteriziranih bučk in čajot

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO