Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano limonino lupino.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Maslo stopimo in pekač temeljito premažemo s čopičem.
Testo razdelimo na dva dela. Del testa, ki bo za dno pekača, naj tehta ca. 600 g. Drugi del testa hranimo v hladilnik.
Prvi večji del testa porazdelimo po pomaščenem pekaču. Prepikamo z vilicami.
Pripravimo dva večja kozarca (720 ml) pasteriziranih bučk - čajot. Recept za pripravo najdete TUKAJ.
Precedimo skozi cedilko.
Dodamo grobo mlete mandlje.
Premešamo. Po želji še dodamo sladkor in cimet.
Pripravljen nadev premažemo čez testo.
Nadev enakomernoporazdelimo.
Drugi del testa vzamemo iz hladilnika in ga naribamo na nadev. Čez posujemo mandljeve lističe.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno pito ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo hladno in postrežemo h skodelici kave ali čaja.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo naribano limonino lupino.
Dodamo zmehčano maslo in premešamo.
Dodamo moko s pecilnim praškom in z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo.
Maslo stopimo in pekač temeljito premažemo s čopičem.
Testo razdelimo na dva dela. Del testa, ki bo za dno pekača, naj tehta ca. 600 g. Drugi del testa hranimo v hladilnik.
Prvi večji del testa porazdelimo po pomaščenem pekaču. Prepikamo z vilicami.
Pripravimo dva večja kozarca (720 ml) pasteriziranih bučk - čajot. Recept za pripravo najdete TUKAJ.
Precedimo skozi cedilko.
Dodamo grobo mlete mandlje.
Premešamo. Po želji še dodamo sladkor in cimet.
Pripravljen nadev premažemo čez testo.
Nadev enakomernoporazdelimo.
Drugi del testa vzamemo iz hladilnika in ga naribamo na nadev. Čez posujemo mandljeve lističe.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno pito ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Režemo hladno in postrežemo h skodelici kave ali čaja.