0

Pehtranove potičke

Deli recept:

Pehtranove poticke
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za ca. 8 potičk
 1 kg moke za kvašeno testo
 400 ml toplega mleka
 100 g stopljenega masla ali sončničnega olja
 100 g sladkorja (lahko manj)
 2 jajci
 ½ čajna žlička soli
 1 kocka svežega kvasa
 1 limona - samo lupina
Pehtranov nadev
 500 g nepasirane skute
 100 g sladkorja
 50 g sesekljanega pehtrana (lahko več)
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
 1 limona - samo sok
Posip in premaz
 sladkor v prahu za posip
 1 jajce za premaz potičk
Pripomočki

Postopek

1

Ob rob posode k moki dodamo sol. V jamico moke zdrobimo kvas in dolijemo toplo mleko.

Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano limonino lupino, jajce in stopljeno maslo ali drugo maščobo. Temeljito premešamo.

1.v jamico dolijemo kvas

2

Delovno površino posujemo z moko. Testo premešamo in ga na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Če je testo mehko, dodamo več moke.

3 zmesamo

3

Oblikujemo hlebček in pustimo pokrito vzhajati 30 minut.

20240727 144630

4

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

20240727 144708

5

Obe polovici testa oblikujemo v hlebček.

20240727 144825

Priprava nadeva
6

Skuti dodamo sladkor, jajca in limonin sok. Premešamo in dodamo sesekljani pehtran. Ponovno premešamo in ga razdelimo na dva dela.

Nadev pehtran

Priprava potićk
7

Prvi hlebček testa razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo polovico nadeva.

20240727 145053

8

Nadev premažemo čez vso testo.

20240727 145228

9

Zavijemo.

20240727 145355

10

Razrežemo na poljubno velikost potičk

20240727 145423

11

Odlagamo na pekač in pustimo vzhajati 30 minut.

20240727 150135

12

Razvaljamo še drugi hlebček testa in ga premažemo z drugo polovico nadeva.

20240727 145228

13

Zavijemo in razrežemo.

20240727 145423

14

Vzhajane potičke premažemo z razžvrkljanim jajcem.

20240727 151428

15

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240727 153841

16

Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu ter postrežemo.

20240727 164155

Sestavine

za ca. 8 potičk
 1 kg moke za kvašeno testo
 400 ml toplega mleka
 100 g stopljenega masla ali sončničnega olja
 100 g sladkorja (lahko manj)
 2 jajci
 ½ čajna žlička soli
 1 kocka svežega kvasa
 1 limona - samo lupina
Pehtranov nadev
 500 g nepasirane skute
 100 g sladkorja
 50 g sesekljanega pehtrana (lahko več)
 2 vanilijeva sladkorja
 1 jajce
 1 limona - samo sok
Posip in premaz
 sladkor v prahu za posip
 1 jajce za premaz potičk
Pripomočki

Postopek

1

Ob rob posode k moki dodamo sol. V jamico moke zdrobimo kvas in dolijemo toplo mleko.

Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo naribano limonino lupino, jajce in stopljeno maslo ali drugo maščobo. Temeljito premešamo.

1.v jamico dolijemo kvas

2

Delovno površino posujemo z moko. Testo premešamo in ga na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Če je testo mehko, dodamo več moke.

3 zmesamo

3

Oblikujemo hlebček in pustimo pokrito vzhajati 30 minut.

20240727 144630

4

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

20240727 144708

5

Obe polovici testa oblikujemo v hlebček.

20240727 144825

Priprava nadeva
6

Skuti dodamo sladkor, jajca in limonin sok. Premešamo in dodamo sesekljani pehtran. Ponovno premešamo in ga razdelimo na dva dela.

Nadev pehtran

Priprava potićk
7

Prvi hlebček testa razvaljamo na debelino 3 mm. Dodamo polovico nadeva.

20240727 145053

8

Nadev premažemo čez vso testo.

20240727 145228

9

Zavijemo.

20240727 145355

10

Razrežemo na poljubno velikost potičk

20240727 145423

11

Odlagamo na pekač in pustimo vzhajati 30 minut.

20240727 150135

12

Razvaljamo še drugi hlebček testa in ga premažemo z drugo polovico nadeva.

20240727 145228

13

Zavijemo in razrežemo.

20240727 145423

14

Vzhajane potičke premažemo z razžvrkljanim jajcem.

20240727 151428

15

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 45 minut. Peko prilagodimo pečici.

20240727 153841

16

Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu ter postrežemo.

20240727 164155

Notes

Pehtranove potičke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO