Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Kuhamo cca. 10 minut.
Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo vse začimbe in premešamo.
Kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.
Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ste alergični na gluten - moko.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.
Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.
Namig: Omako lahko uporabimo tudi za čufte.
Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Kuhamo cca. 10 minut.
Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo vse začimbe in premešamo.
Kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.
Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ste alergični na gluten - moko.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.
Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.
Namig: Omako lahko uporabimo tudi za čufte.