0

Domača paradižnikova omaka

Deli recept:

Omaka za polnjene paprike
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave45 minSkupni čas2 h

Sestavine

4 večji kozarci (500 ml)
 5 kg zrelega paradižnika (volovje srce, orjak)
 3 stroke česna
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica soli
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 ščep sesekljane bazilike - po želji
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 jedilne žlice ostre moke T400 - zravnane

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kose.

1 narezemo

2

Kuhamo cca. 10 minut.

2 kuhamo

3

Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.

3 spasiramo

4

Dodamo vse začimbe in premešamo.

4 dodamo.zacimbe

5

Kuhamo 30 minut.

5 premesamo

6

Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.

Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ste alergični na gluten - moko.

7

Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.

8

Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.

Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.

Namig: Omako lahko uporabimo tudi za čufte.

Sestavine

4 večji kozarci (500 ml)
 5 kg zrelega paradižnika (volovje srce, orjak)
 3 stroke česna
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica soli
 1 čajna žlička popra
 1 jedilna žlica sladkorja
 1 ščep sesekljane bazilike - po želji
Zgostitev
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 jedilne žlice ostre moke T400 - zravnane

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kose.

1 narezemo

2

Kuhamo cca. 10 minut.

2 kuhamo

3

Spasiramo ga s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.

3 spasiramo

4

Dodamo vse začimbe in premešamo.

4 dodamo.zacimbe

5

Kuhamo 30 minut.

5 premesamo

6

Na olju prepražimo 3 velike žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da še 15 minut vre. Vseskozi mešamo.

Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ste alergični na gluten - moko.

7

Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.

8

Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladki okus, dodamo pri praženju moke 1 veliko žlico sladkorja.

Pripravljeno omako nato samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut.

Namig: Omako lahko uporabimo tudi za čufte.

Notes

Domača paradižnikova omaka

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO