
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor in toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo ognjičeve cvetove in stopljeno maslo.
S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Pekač premažemo z maslom.
Delovno površino - podlogo za testo narahlo posujemo z ostro moko in testo pregnetemo. Oblikujemo krogle.
Opomba: Testo je zelo rahlo.
Kroglice polagamo v pomaščen pekač. Posujemo s sezamom in pustimo vzhajati 35 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečene kruhke pustimo v pekaču 10 minut.
Položimo na leseno desko s peki papirjem in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene ognjičeve kruhke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo za večerjo ali zajtrk h skodelici toplega mleka, kave ali čaja.
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor in toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo ognjičeve cvetove in stopljeno maslo.
S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Pekač premažemo z maslom.
Delovno površino - podlogo za testo narahlo posujemo z ostro moko in testo pregnetemo. Oblikujemo krogle.
Opomba: Testo je zelo rahlo.
Kroglice polagamo v pomaščen pekač. Posujemo s sezamom in pustimo vzhajati 35 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.
Pečene kruhke pustimo v pekaču 10 minut.
Položimo na leseno desko s peki papirjem in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene ognjičeve kruhke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo za večerjo ali zajtrk h skodelici toplega mleka, kave ali čaja.