0

Ognjičevi kruhki

Ognjicevi kruhki
Preračunaj sestavine6 Porcij
Čas priprave43 min

Sestavine

ca. 12 kruhkov
velikost pekača: ca. 30 x 25 cm
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 480 ml toplega mleka
 150 g ognjičevih cvetov
 80 g sladkorja
 100 g stopljenega masla ali sončničnega olja
 40 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 20 g zmehčanega masla za premaz pekača
 1 razžvrkljano jajce
 1 čajna žlička belega sezama
 1 čajna žlička črnega sezama
 sladkor v prahu za posip kruhkov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

V posodo vsujemo moko in sol. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor in toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

3. Zmešamo moko s soljo in dolijemo v mleku raztopljen kvas

2

Dodamo ognjičeve cvetove in stopljeno maslo.

20250315 103023

3

S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250315 104240

4

Pekač premažemo z maslom.

20250315 104728

5

Delovno površino - podlogo za testo narahlo posujemo z ostro moko in testo pregnetemo. Oblikujemo krogle.

Opomba: Testo je zelo rahlo.

20250315 105227

6

Kroglice polagamo v pomaščen pekač. Posujemo s sezamom in pustimo vzhajati 35 minut.

20250315 112439

7

Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.

20250315 114407

8

Pečene kruhke pustimo v pekaču 10 minut.

20250315 121842

9

Položimo na leseno desko s peki papirjem in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajene ognjičeve kruhke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo za večerjo ali zajtrk h skodelici toplega mleka, kave ali čaja.

20250315 133926

Sestavine

ca. 12 kruhkov
velikost pekača: ca. 30 x 25 cm
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 480 ml toplega mleka
 150 g ognjičevih cvetov
 80 g sladkorja
 100 g stopljenega masla ali sončničnega olja
 40 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 20 g zmehčanega masla za premaz pekača
 1 razžvrkljano jajce
 1 čajna žlička belega sezama
 1 čajna žlička črnega sezama
 sladkor v prahu za posip kruhkov
 ostra moka T400 za posip delovne površine
Pripomočki

Postopek

1

V posodo vsujemo moko in sol. V jamico zdrobimo kvas, dodamo sladkor in toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

3. Zmešamo moko s soljo in dolijemo v mleku raztopljen kvas

2

Dodamo ognjičeve cvetove in stopljeno maslo.

20250315 103023

3

S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250315 104240

4

Pekač premažemo z maslom.

20250315 104728

5

Delovno površino - podlogo za testo narahlo posujemo z ostro moko in testo pregnetemo. Oblikujemo krogle.

Opomba: Testo je zelo rahlo.

20250315 105227

6

Kroglice polagamo v pomaščen pekač. Posujemo s sezamom in pustimo vzhajati 35 minut.

20250315 112439

7

Pečemo v ogreti pečici na 160 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.

20250315 114407

8

Pečene kruhke pustimo v pekaču 10 minut.

20250315 121842

9

Položimo na leseno desko s peki papirjem in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Ohlajene ognjičeve kruhke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo za večerjo ali zajtrk h skodelici toplega mleka, kave ali čaja.

20250315 133926

Notes

Ognjičevi kruhki
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.