Sestavine
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo. Odcedimo in še toplega pretlačimo.
Dodamo sesekljani peteršilj in nariban sir. Premešamo.
Dodamo jajce in praženo čebulo. Premešamo.
Dodamo sol in poper po svojem okusu.
Delovno površino posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo.
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika na debelino 5 cm. Naredimo zareze v širini 5 cm. Lahko razrežemo na manjše palčke.
Olje segrejemo in na hitro ocvremo. Ko postanejo palčke hrustljave barve, so ocvrte.
Na papirnati brisači jih odcedimo.
Postrežemo kot samostojno jed h skledi sveže solate ali ponudimo kot prilogo zrezkom v korenčkovi ali čebulni omaki.
Sestavine
Postopek
Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo. Odcedimo in še toplega pretlačimo.
Dodamo sesekljani peteršilj in nariban sir. Premešamo.
Dodamo jajce in praženo čebulo. Premešamo.
Dodamo sol in poper po svojem okusu.
Delovno površino posujemo z moko in zgnetemo v gladko testo.
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo v obliki pravokotnika na debelino 5 cm. Naredimo zareze v širini 5 cm. Lahko razrežemo na manjše palčke.
Olje segrejemo in na hitro ocvremo. Ko postanejo palčke hrustljave barve, so ocvrte.
Na papirnati brisači jih odcedimo.
Postrežemo kot samostojno jed h skledi sveže solate ali ponudimo kot prilogo zrezkom v korenčkovi ali čebulni omaki.