Narastek iz kisle repe z namazom s papriko in kumaricami

Deli objavo:

Narastek iz kisle repe
Preračunaj sestavine4 Porcije

Sestavine

za 4 osebe
 2 jedilni žlici pasteriziranega korenja
 2 jedilni žlici pražene svinjske masti z ocvirki
 2 pečenici (po želji)
 2 jedilni žlici krušnih drobtin
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 2 manjši jajci
Fižolov pire
 300 g kuhanega fižola
 300 g kuhanega krompirja
 1 jedilna žlica ocvrte čebule
 1 jedilna žlica pražene svinjske masti z ocvirki
 1 ščep soli
Pire krompir
 300 g kuhanega krompirja
 2 jedilni žlici masla
 3 jedilne žlice mleka
 1 ščep soli
Posip
 mleti poper
 krušne drobtine za pekač

Postopek

Fižolov pire
1

Krompir narežemo na rezine, dodamo sol, prilijemo vodo in skuhamo.

20221105 085917

2

Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo v osoljeni vodi.

Namig: Da pridobimo času. lahko uporabimo fižol v pločevinki.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

3

Kuhan krompir odcedimo in ga dodamo h kuhanemu fižolu. Vse skupaj spasiramo.

20221105 090209

4

Premešamo.

20221105 094218

5

Ocvirkovo mast prepražimo.

20221105 093347

6

Dodamo samo suhe ocvirke.

20221105 094145

Kisla repa
7

Kisli repi dodamo pasterizirano korenje. Kuhamo 10 minut.

20221105 084315

8

Kuhani kisli repi s pasteriziranim korenjem dodamo samo ocvirke in temeljito premešamo.

20221105 085210

9

Pečenice popečemo na obeh straneh.

Namig: V kolikor nismo ljubitelji mesa, se lahko temu koraku izognemo.

20221105 091302

10

Pečene pečenice narežemo na kocke in dodamo h kuhani kisli repi.

20221105 092433

11

Ocvirkovo mast prepražimo in odlijemo maščobo.

20221105 093347

12

Primešamo krušne drobtine, jajca in ocvrto čebulo in poper in pražene ocvirke. Premešamo.

20221105 092834

13

Pekač namastimo in posujemo z drobtinami. Nanj razdelimo pripravljeno repo. Čez premažemo pripravljen fižolov pire.

20221105 094401

Pire krompir z namazom iz paprike in kumaricami
14

Skuhamo krompir. Odlijemo vodo. Dodamo maslo in mleko in temeljito pretlačimo.

Dodamo namaz s papriko in kumaricami ter premešamo.

20221105 095952

15

Dodamo k fižolovem pireju.

20221105 100240

16

Razmažemo po celi širini.

20221105 100746

17

Pustimo počivati 5 minut, oziroma toliko časa, da se pečica segreje.

20221105 100712

18

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:
Pečeno je, ko dobi pire krompir lepo zlato barvo.

20221105 124648

19

Postrežemo s kosom sveže pečenim kruhom.

20221105 130022

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 2 jedilni žlici pasteriziranega korenja
 2 jedilni žlici pražene svinjske masti z ocvirki
 2 pečenici (po želji)
 2 jedilni žlici krušnih drobtin
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 2 manjši jajci
Fižolov pire
 300 g kuhanega fižola
 300 g kuhanega krompirja
 1 jedilna žlica ocvrte čebule
 1 jedilna žlica pražene svinjske masti z ocvirki
 1 ščep soli
Pire krompir
 300 g kuhanega krompirja
 2 jedilni žlici masla
 3 jedilne žlice mleka
 1 ščep soli
Posip
 mleti poper
 krušne drobtine za pekač

Postopek

Fižolov pire
1

Krompir narežemo na rezine, dodamo sol, prilijemo vodo in skuhamo.

20221105 085917

2

Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo v osoljeni vodi.

Namig: Da pridobimo času. lahko uporabimo fižol v pločevinki.

Skuhamo fižol in ga zmešamo z domačimi ocvirki 1

3

Kuhan krompir odcedimo in ga dodamo h kuhanemu fižolu. Vse skupaj spasiramo.

20221105 090209

4

Premešamo.

20221105 094218

5

Ocvirkovo mast prepražimo.

20221105 093347

6

Dodamo samo suhe ocvirke.

20221105 094145

Kisla repa
7

Kisli repi dodamo pasterizirano korenje. Kuhamo 10 minut.

20221105 084315

8

Kuhani kisli repi s pasteriziranim korenjem dodamo samo ocvirke in temeljito premešamo.

20221105 085210

9

Pečenice popečemo na obeh straneh.

Namig: V kolikor nismo ljubitelji mesa, se lahko temu koraku izognemo.

20221105 091302

10

Pečene pečenice narežemo na kocke in dodamo h kuhani kisli repi.

20221105 092433

11

Ocvirkovo mast prepražimo in odlijemo maščobo.

20221105 093347

12

Primešamo krušne drobtine, jajca in ocvrto čebulo in poper in pražene ocvirke. Premešamo.

20221105 092834

13

Pekač namastimo in posujemo z drobtinami. Nanj razdelimo pripravljeno repo. Čez premažemo pripravljen fižolov pire.

20221105 094401

Pire krompir z namazom iz paprike in kumaricami
14

Skuhamo krompir. Odlijemo vodo. Dodamo maslo in mleko in temeljito pretlačimo.

Dodamo namaz s papriko in kumaricami ter premešamo.

20221105 095952

15

Dodamo k fižolovem pireju.

20221105 100240

16

Razmažemo po celi širini.

20221105 100746

17

Pustimo počivati 5 minut, oziroma toliko časa, da se pečica segreje.

20221105 100712

18

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:
Pečeno je, ko dobi pire krompir lepo zlato barvo.

20221105 124648

19

Postrežemo s kosom sveže pečenim kruhom.

20221105 130022

Narastek iz kisle repe z namazom s papriko in kumaricami

Deli objavo:
error: Vsebina je avtorsko zaščitena.