Recept je nastal v sodelovanju z DROGA dobrote
Sestavine
Postopek
Krompir narežemo na rezine, dodamo sol, prilijemo vodo in skuhamo.
Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo v osoljeni vodi.
Namig: Da pridobimo času. lahko uporabimo fižol v pločevinki.
Kuhan krompir odcedimo in ga dodamo h kuhanemu fižolu. Vse skupaj spasiramo.
Premešamo.
Ocvirkovo mast prepražimo.
Dodamo samo suhe ocvirke.
Kisli repi dodamo pasterizirano korenje. Kuhamo 10 minut.
Kuhani kisli repi s pasteriziranim korenjem dodamo samo ocvirke in temeljito premešamo.
Pečenice popečemo na obeh straneh.
Namig: V kolikor nismo ljubitelji mesa, se lahko temu koraku izognemo.
Pečene pečenice narežemo na kocke in dodamo h kuhani kisli repi.
Ocvirkovo mast prepražimo in odlijemo maščobo.
Primešamo krušne drobtine, jajca in ocvrto čebulo in poper in pražene ocvirke. Premešamo.
Pekač namastimo in posujemo z drobtinami. Nanj razdelimo pripravljeno repo. Čez premažemo pripravljen fižolov pire.
Skuhamo krompir. Odlijemo vodo. Dodamo maslo in mleko in temeljito pretlačimo.
Dodamo namaz s papriko in kumaricami ter premešamo.
Dodamo k fižolovem pireju.
Razmažemo po celi širini.
Pustimo počivati 5 minut, oziroma toliko časa, da se pečica segreje.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig:
Pečeno je, ko dobi pire krompir lepo zlato barvo.
Postrežemo s kosom sveže pečenim kruhom.
Sestavine
Postopek
Krompir narežemo na rezine, dodamo sol, prilijemo vodo in skuhamo.
Fižol dan prej namočimo in ga skuhamo v osoljeni vodi.
Namig: Da pridobimo času. lahko uporabimo fižol v pločevinki.
Kuhan krompir odcedimo in ga dodamo h kuhanemu fižolu. Vse skupaj spasiramo.
Premešamo.
Ocvirkovo mast prepražimo.
Dodamo samo suhe ocvirke.
Kisli repi dodamo pasterizirano korenje. Kuhamo 10 minut.
Kuhani kisli repi s pasteriziranim korenjem dodamo samo ocvirke in temeljito premešamo.
Pečenice popečemo na obeh straneh.
Namig: V kolikor nismo ljubitelji mesa, se lahko temu koraku izognemo.
Pečene pečenice narežemo na kocke in dodamo h kuhani kisli repi.
Ocvirkovo mast prepražimo in odlijemo maščobo.
Primešamo krušne drobtine, jajca in ocvrto čebulo in poper in pražene ocvirke. Premešamo.
Pekač namastimo in posujemo z drobtinami. Nanj razdelimo pripravljeno repo. Čez premažemo pripravljen fižolov pire.
Skuhamo krompir. Odlijemo vodo. Dodamo maslo in mleko in temeljito pretlačimo.
Dodamo namaz s papriko in kumaricami ter premešamo.
Dodamo k fižolovem pireju.
Razmažemo po celi širini.
Pustimo počivati 5 minut, oziroma toliko časa, da se pečica segreje.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig:
Pečeno je, ko dobi pire krompir lepo zlato barvo.
Postrežemo s kosom sveže pečenim kruhom.